STB anunță punerea în funcțiune a noilor stații de spălare a vehiculelor în mai multe depouri

STB anunță punerea în funcțiune a noilor stații de spălare a vehiculelor în mai multe depouri

STB SA transmite în cadrul unui comunicat că a recepționat în acest week-end două stații noi de spălare a vehiculelor din depourile Vatra Luminoasă și Bujoreni, urmând ca, până la sfârșitul lunii decembrie, alte trei depouri, Berceni, Colentina și Titan, să fie beneficiare ale unor stații de spălare moderne, ecologice, cu un consum minim de energie. Igienizarea vehiculelor constituie o prioritate pentru actuala conducere a STB SA, care face eforturi pentru creșterea gradului de confort al călătorilor.

Astfel, de luni, vehiculele de pe liniile 66, 70, 79, 85, 86, 90, 61, 62, 69, 91, 93 și 96 vor ieși în traseu după ce vor fi curățate prin aceste procedee moderne. Noile stații sunt complet automatizate și folosesc un proces de spălare ecologic, prin utilizarea unor substanțe moderne de spălare și limpezire și a osmozei pentru filtrarea apei. Totodată, pe lângă infrastructura de spălare, stațiile utilizează aspiratoare de praf și mașini de spălat cu apă sub presiune.

Până la sfârșitul anului, și vehiculele de pe liniile 73, 74 și 76, 14, 16, 21, 36 și 46, 19, 23, 27, 40 și 56, de la depourile Berceni, Colentina și Titan, vor fi la fel de bine igienizate. Menționăm că depourile modernizate Dudești, Alexandria, Giurgiului și Militari sunt deja dotate cu stații de spălare moderne.

STB SA precizează, de asemenea, că toate autobazele sunt dotate cu stații noi, moderne, de spălare iar compania analizează toate opțiunile existente pentru a asigura vehicule igienice și un grad de confort cât mai ridicat pentru călători.

Pe de altă parte, STB SA atrage atenția asupra faptului că principalele cauze care creează un aspect neplăcut al vehiculelor sunt mâzgălirea cu graffiti, vandalizarea, zgârierea sau aruncarea de resturi de mâncare ori de băutură în interiorul vehiculelor.

„Facem eforturi mari ca mijloacele de transport sa fie cât mai curate, dar cred ca de fiecare dintre noi depinde în ce condiții călătorim”, spune Andrei Creci, directorul general al STB SA. El face apel la călători să respecte munca și eforturile angajaților STB și să respecte regulile minime de conviețuire în cadrul comunității.
Foto: Andrei Marian

1.620 Vizualizări

4 thoughts on “STB anunță punerea în funcțiune a noilor stații de spălare a vehiculelor în mai multe depouri

  1. Titanul nu era în plan de modernizare? De ce mai baga bani in acele stații de modernizare pentru că era ușor să mute vagoanele la depouri precum militari și Giurgiu și se rezolva problema.

  2. De ce? Nu era anunțat că fiind unul din marele proiecte de infrastructură pe lângă celelalte de modernizare a liniilor de tramvai pe 2019…Apoi depoul Colentina…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *