STB SA va demara lucrările de finalizare a liniei 5 de tramvai in zona Aeroport Baneasa

A fost votat proiectul exproprierilor care a deblocat redeschiderea liniei de tramvai 5 la Aeroport Băneasa

Primarul General Nicușor Dan anunță semnarea contractului de proiectare și execuție cu STB SA pentru finalizarea capatului de tramvai de la Aeroport Baneasa, parte a proiectului de modernizare a liniei 5 intre Bulevardul Stefan cel Mare și Aeroport Baneasa. Astfel, primarul comunică următoarele:

🟢Am semnat contractul de servicii de proiectare şi execuţie pentru continuarea şi finalizarea proiectului de reabilitare a bulevardului Aerogării, inclusiv a liniilor de tramvai.
🟢Lucrările vor fi realizate de Societatea de Transport București.
Este vorba despre un proiect sistat de mai bine de zece ani, din cauza problemelor ridicate de exproprieri și intrarea în insolvență a fostului executant.
🟢Până la mijlocul acestei luni va fi emis ordinul de începere a proiectării, iar apoi cel pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor. Se vor moderniza linia de tramvai, rețeaua de contact și peroanele și se vor reface canalizația pentru semafoare, carosabilul și trotuarele.
🟢Lucrările vor dura 6 luni, iar valoarea contractului este de aproximativ 9,6 milioane lei.

Foto: mobilitate.eu1.219 Vizualizări

1 thought on “STB SA va demara lucrările de finalizare a liniei 5 de tramvai in zona Aeroport Baneasa

  1. Pe traseu intra acum 330. O fi bine, o fi rău…oricum, eu nu mai văd 5 prea bine, dacă nu se apucă de linie. 330 oricum era de umplutură pe traseul știut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *