STB SA a finalizat modernizarea capătului liniei 5 de la Aeroport Băneasa

Zilele acestea STB SA realizează ultimele lucrări de finisare la proiectul de modernizare și finalizare a capătului liniei 5 de la Aeroport Băneasa, un proiect care aștepta finalizarea de peste 10 ani. Mai mult, este primul proiect finalizat de STB SA ce utilizează soluția de cale de rulare cu șină înglobată în beton, proiectată și executată de Direcția Infrastructură și noul birou de proiectare din cadrul STB SA. Lucrările au demarat la finalul anului trecut, fiind blocate din cauza procedurilor de expropriere din zonă, inițial aici fiind proiectat și un terminal Park & Ride, care nu a mai fost executat din cauza problemelor legale legate de exproprierea terenurilor necesare.

STB SA a realizat toate lucrările necesare, de la pregătirea terenului până la montarea și betonarea căii de rulare, montarea aparatelor de cale de intrare și ieșire din capăt, realizarea peronului și a rețelei de alimentare electrică, precum și realizarea finisajelor stației. Mai mult, au fost realizate și lucrările edilitare din zonă cu finalizarea reparației sistemului rutier, semnalizării și a trotuarelor, fiind realizate și toate marcajele necesare.

Odată cu recepția lucrării care va avea loc în scurt timp, tramvaiele liniei 5 vor întoarce din nou în sistemul de buclă normală, pe traseu fiind posibilă și circulația tramvaielor accesibile cu podea parțial coborâtă, linia 5 având posibilitatea să intre în lista liniilor de tramvai cu vagoane accesibilizate din București, după ce recent au fost introduse tramvaie cu podea parțial coborâtă pe liniile 19, 23, 24.

Foto: mobilitate.eu3.754 Vizualizări

1 thought on “STB SA a finalizat modernizarea capătului liniei 5 de la Aeroport Băneasa

  1. Inutil dacă nu repară toată linia…iar dacă dăm la tocat CH-PPC și CA-PPC pe linia 5 înseamnă că avem bani de tocat. Nu cred că cele 250 tramvaie cu care se laudă vor veni așa repede, momentan infrastructura lasă rău de tot de dorit, iar pe liniile 11, 7, 47 care sunt trasee bune din cap în cap nu văd să se pună tramvaie noi. Restul traseelor au diverse tronsoane defecte. Unele sunt aproape complet praf (36). Restul parțial bune parțial proaste…un exemplu bun a fost Galați, au comandat tramvaie noi și s-au apucat de linie, au venit tramvaiele noi gata și linia. Bravo lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *