STB SA continuă reparațiile capitale pentru tramvaie
Bucuresti

STB SA continuă reparațiile capitale pentru tramvaie

În așteptarea proiectelor pe termen lung și mediu, licitația pentru 100 de tramvaie aflată în etapa evaluării financiare, modernizarea vagoanelor V3A, aflat în derulare și construcția de tramvaie Bucur LF, proiect relansat în cadrul URAC, STB SA continuă reparațiile capitale la parcul existent de tramvaie, pentru menținerea acestuia în condiții tehnice și estetice bune. Odată cu semnarea contractului pentru noile tramvaie, depoul Militari urmează să primească vagoane pentru liniile 10 și 25.

Astfel, săptămâna aceasta au fost introduse în traseu tramvaiul V3A #182, care va fi exploatat pe liniile 8, 25 și 35 ale depoului Militari, dar și penultimul tramvai Tatra T4R reparat capital în cadrul URAC, #3311. Reparațiile capitale realizate nu aduc îmbunătățiri vagoanelor, doar le aduc într-o stare tehnică și estetică bună, fiind total revopsite, finisajele din interior înlocuite, la fel și întreaga podea a vagonului, treptele și alte componente uzate.

Tramvaiele Tatra T4R au fost retrase din traseu o perioadă în urmă cu o lună, fiind reintroduse temporar până la completarea parcului depoului Militari cu tramvaie V3A și cu tramvaie noi. În prezent tramvaiele Tatra T4R mai deservesc liniile 35, 44 și 47, și doar parțial liniile 8 și 11, urmând ca în următoarea perioadă să fie retrase din liniile 8 și 11. Astfel pot fi regăsite aproximativ 20 de tramvaie Tatra T4R pe traseu în zilele lucrătoare și 14 în zilele de weekend.

În final, mobilitate.eu prezintă câteva imagini cu tramvaiele #182 și #3311.
Foto: mobilitate.eu

638 Vizualizări

One comment

  1. Sa intelegem ca daca vagoanele tatra vor fi retrase de pe linii ca 8 și 11,înseamnă că cel puțin în cazul lui 8 acesta va mai circula o bună perioadă de timp cu v3auri,adică nici vorba pentru ca 8-ul ca și în cazul celorlalte 34 și 35 sa fie sușpendate/desființate în perioada imediat următoare.In cel mai fericit caz din toamna ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *