Stadler a livrat primele rame moderne ale metroului din Glasgow

Stadler a livrat primele rame moderne ale metroului din Glasgow

Primul tren nou al metroului produs de Stadler Rail a sosit acum în Glasgow. Într-o etapă importantă pentru SPT, sosirea noilor trenuri va lansa începutul unui program intensiv de testare de către producătorul Stadler pentru a asigura că trenurile sunt pe deplin optime. Numai după această testare extinsă efectuată de Stadler, acesta va fi recepționat de SPT pentru a intra în serviciul comercial.

Primul trenuri va începe acum o perioadă lungă de testare, în timp ce lucrările continuă pentru instalarea noilor sisteme de comunicații și de control din stațiile și tunelurile rețelei, care sunt necesare pentru ca trenurile să ruleze în serviciul de pasageri.

Noile trenuri și sistemele de comunicații și control fac parte din programul de modernizare a metroului din Glasgow în valoare de 288 milioane de lire sterline, care include și o renovare majoră a celor 15 stații ale sistemului, o revizie completă a sistemului de tuneluri victoriene, și înlocuirea infrastructurii principale a metroului, inclusiv a șinelor, rampelor și a secțiunilor unde trenurile intră și ies din sistem.

Datorită dimensiunilor unice ale metroului, noile seturi de trenuri au aceeași lungime și dimensiune ca materialul rulant existent. Pasagerii vor putea circula pe întreaga lungime a trenului și se vor bucura de o vedere frontală deschisă în tuneluri. Încă două trenuri noi urmează să fie livrate până la sfârșitul verii pentru prima fază de testare.


Foto&info: SPT Glasgow

1.127 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *