Solaris lansează în premieră troleibuzul Trollino 24 împreună cu alte tehnologii electrice la Busworld 2019

Solaris lansează în premieră troleibuzul Trollino 24 împreună cu alte tehnologii electrice la Busworld 2019

Solaris își dezvoltă portofoliul de vehicule cu alimentare alternativă de peste zece ani, devenind unul dintre jucătorii de top pe piața europeană a electromobilității. Datorită ofertelor câștigate de Solaris în săptămânile trecute, firma a devenit un lider european în ceea ce privește ofertele garantate pentru autobuzele electrice. Autobuzele electrice furnizate de companie până în 17 țări au străbătut până acum 15 milioane de kilometri în total, în diferite condiții climatice.

La expoziția de la Bruxelles, familia electrică Urbino, care este bine stabilită pe piață, va fi reprezentată de un autobuz articulat de 18 metri, care va fi dotat cu cele mai noi sisteme avansate de asistență la șoferi (ADAS), printre altele, precum și de aer condiționare combinată cu o pompă de căldură. Noile baterii Solaris High Energy + cu o densitate de energie extrem de ridicată sunt o noutate completă în autobuz.

Întrucât tot mai multe orașe europene se străduiesc să-și facă transportul public mai ecologic și pentru că nevoile lor particulare sunt atât de diferite, Solaris a decis să adauge două portofolii cu emisii zero în portofoliul său: hidrogenul Urbino 12 pe bază de hidrogen, care poate acoperi până la 350 km pe o singură reumplere și troleibuzul de 24 de metri Trollino 24, care va avea debutul în expoziția Busworld.

Solaris este în prezent cel mai mare producător de troleibuze din UE, furnizând peste 1350 de vehicule clienților din 16 țări. Dezvăluit pentru prima dată la Busworld 2019, Trollino 24 bi-articulat este cel mai lung vehicul asamblat de producătorul polonez până acum. Ideea din spatele Trollino a fost crearea unei platforme pentru producția viitoare, în serie, a vehiculelor de 24 de metri cu tracțiune electrică sau hibridă. Tracțiunea sa constă din două motoare de tracțiune de 160 kW fiecare, care propulsează două axe de antrenare. Un pachet de baterii Solaris High Power de 58 kWh instalate în autobuz este încărcat pe traseu, colectând curentul de pe linia aeriană printr-un pantograf bipolar utilizat în mod tradițional în troleibuze.

Mai mult, energia acumulată în baterii va fi utilizată pentru a alimenta troleibuzul ori de câte ori este detașat de linia electrică de tracțiune. Pentru a ușura manevrele în traficul urban, a patra axă a vehiculului a fost realizată și ca punte de direcție. Vehiculul a fost, de asemenea, echipat cu, printre altele, un sistem de direcție electrică (EPS) și, în mod similar cu Urbino 18 electric prezentat la Busworld, acesta dispune de camere în locul oglinzilor laterale convenționale. Peste 200 de persoane vor putea să circule cu troleibuzul în același timp.



Foto&info: Solaris Bus

2.189 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *