Solaris livrează 85 de troleibuze Trollino 12 în Lituania

Solaris livrează 85 de troleibuze Trollino 12 în Lituania

La începutul lunii octombrie, reprezentanții Solaris Bus & Coach S.A. au semnat un contract cu operatorul de transport public din orașul Kaunas, UAB Kauno Autobusai, pentru furnizarea a 85 de troleibuze ultramoderne Solaris Trollino 12. În conformitate cu termenii acordului, livrarea vehiculelor cu emisii zero de la Solaris se efectuează pe o perioadă de 15 luni de la semnarea contractului.

Presupunând că furnizarea a 85 Solaris Trollino 12, contractul semnat de operatorul lituanian este de aproximativ 30 de milioane de euro. Prin acest acord, Solaris și-a consolidat poziția de lider european în producția de troleibuze, continuând astfel o serie de comenzi marcate în ultimele luni. În afară de lansarea comenzii de troleibuze pentru Kaunas, Solaris a semnat recent contracte pentru livrarea a 50 de troleibuze articulate Trollino 18 în Cluj Napoca în România și a altor 80 de vehicule de același tip în Milano, Italia.

Troleibuzele comandate de UAB Kauno Autobusai vor găzdui până la 85 de pasageri, dintre care 27 pe scaune. Accesul în troleibuz este facilitat de un aranjament al ușilor 2 + 2 + 2 și o funcție de îngenunchere, datorită căreia partea dreaptă a troleibuzului este coborâtă când ajunge în stație. Pentru confort sporit și mai mult, compartimentul pentru pasageri are aer condiționat. Troleibuzele ecologice sunt echipate cu un motor de tracțiune asincron cu o putere de peste 150 kW.Foto: Solaris

1.950 Vizualizări

1 thought on “Solaris livrează 85 de troleibuze Trollino 12 în Lituania

  1. Deci undeva la 350,000 de euro/troleibuz, nu-i rau deloc. Parca atat am dat pe un Citelis cand a cumparat ex-RATB in 2006.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *