Solaris prezintă noua generație de autobuz cu hidrogen

Solaris prezintă noua generație de autobuz cu hidrogen

Ca răspuns la interesul crescând al pieței europene a vehiculelor de transport public fără emisii, Solaris Bus & Coach a anunțat debutul unui nou autobuz ecologic. Grupul de vehicule cu acționări alternative va fi extins cu Solaris Urbino 12 Hidrogen, o nouă generație de vehicul alimentat cu hidrogen, care generează energie de la o celulă de combustie cu hidrogen. Premiera oficială a vehiculului este planificată pentru anul 2019.

Solaris Urbino 12 Hidrogen va fi complet lipsit de emisii. Energia necesară pentru alimentarea transmisiei autobuzului va fi obținută din hidrogen, care va fi prelucrat într-o celulă de combustibil pentru a genera o putere electrică. Datorită tehnologiei utilizate în autobuzele cu hidrogen (din toate autobuzele electrice ale firmei), acestea vor putea acoperi o lungime record cu o singură realimentare, peste 350 km. Vehiculul va fi echipat și cu o baterie de tracțiune de mare putere de 29,2 kWh, care este destinată să susțină celula de combustibil atunci când cererea de energie este cea mai mare.

Acumulatorul va fi încărcat cu energie pe bază de hidrogen. În plus, va fi posibilă reîncărcarea cu ajutorul unei prize de încărcare, ca în cazul autobuzelor electrice standard. Pe de altă parte, o unitate cu motoare electrice integrate, cu o putere nominală de 60 kW fiecare, va constitui unitatea de acționare. Autobuzul de 12 metri va avea o capacitate de până la 80 de călători.
Noua generație de Solaris Urbino 12 Hidrogen reprezintă continuarea și dezvoltarea unui concept care a văzut pentru prima dată lumina zilei în 2014, atunci când două autobuze electrice articulate (Solaris Urbino 18,75) alimentate cu celule de combustie cu hidrogen ca agenți de extindere au fost livrate la Hamburg. Bateriile au constituit sursa principală de acționare a autobuzelor prezentate în urmă cu patru ani. În noul autobuz hibrid, energia electrică care propulsează vehiculul va fi derivată din hidrogen, în timp ce bateria va avea doar o funcție de susținere.

Aceasta nu este singura soluție de ultimă oră disponibilă în noul vehicul. Solaris Urbino Hidrogen de 12 metri va fi echipat cu celule de combustie de ultimă generație, cu o putere de 60 kW. Producătorul folosește și cele mai noi tehnologii de stocare a hidrogenului, instalând pe acoperișul vehiculului rezervoare de hidrogen fabricate din compozite, iar datorită acestei etape masa rezervoarelor va fi redusă cu aproximativ 20% față de modelele anterioare. Pentru a reduce în mod optim consumul de energie în autovehicul, acesta va dispune de un sistem de climatizare cu o pompă de căldură CO₂; sistemul va permite utilizarea căldurii reziduale din celula de combustibil. Aceasta este o propunere complet nouă care va garanta o eficiență extraordinară, îmbunătățind în mod semnificativ modul de conducere al autobuzelor.Foto&info: Solaris Bus

1.263 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *