Solaris introduce autobuzul electric cu lungimea de 15 metri

Solaris introduce autobuzul electric cu lungimea de 15 metri

În acest an, Solaris va prezenta o completare a segmentului său de autobuze electrice. Acesta va fi autobuzul electric Solaris Urbino 15 LE. Autobuzul cu trei axe este construit în principal cu clienții pieței scandinave. Vehiculul va fi disponibil atât ca autobuz urban tipic (clasa I), cât și ca autobuz interurban (clasa II).

Solaris și-a oferit primele autobuze cu trei axe de 15 metri încă din în 1999. Cu toate acestea, acestea au fost modele bazate pe motoare diesel convenționale și CNG. În total, Solaris a livrat aproape 1300 de unități de acest tip. În acest an, producătorul a decis să conceapă o nouă generație a modelului Solaris Urbino 15 LE – disponibil doar cu acționare electrică.

Autobuzul cu podea joasă este conceput în principal cu operatorii de pe piețele scandinave, unde există cerere pentru acest tip de vehicul, care operează în trafic urban, dar și pentru transport interurban, este foarte mare. Solaris Urbino 15 LE electric va fi oferit fie cu două, fie cu trei uși (dispunere 2-2-0 sau 2-2-1) și va putea transporta până la 55 de pasageri pe scaune.

Energia va fi stocată în bateriile Solaris High Energy + de ultimă generație, cu o densitate energetică extrem de ridicată și o capacitate care va asigura o distanță de călătorie adecvată atât pe orașe, cât și pe rutele interurbane. Două moduri de încărcare a bateriei vor fi posibile, în funcție de preferințele utilizatorilor, care implică fie un încărcător conectat, fie un pantograf montat pe acoperiș în autobuz.Foto&info: Solaris Bus

416 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *