Solaris Bus va livra 10 autobuze electrice Urbino 12 în orașul Polonez Radom
Mobilitate

Solaris Bus va livra 10 autobuze electrice Urbino 12 în orașul Polonez Radom

De la mijlocul anului viitor, Radom va primi 10 noi autobuze electrice fără emisii. Curentul stocat în bateriile lor de 116 kWh Solaris High Power va alimenta o axă electrică de 2 x 125 kW. Energia va fi completată de un sistem pantograf de încărcare rapidă, plasat pe acoperiș, și în incinta autobazei, printr-o conexiune plug-in.

Vehiculele confortabile vor oferi pasagerilor, printre altele, aer condiționat eficient și încărcătoare USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile în timpul călătoriei. Șoferii, care petrec cel mai mult timp în autobuz, vor avea propriul sistem de aer condiționat. La rândul său, pentru zilele reci de iarnă, va fi furnizat un sistem suplimentar de încălzire alimentat de gaze naturale comprimate cu emisii scăzute (CNG). Rezervorul său va fi amplasat pe acoperișul vehiculului. Pentru ca pasagerii nevăzători și cei cu deficiențe de vedere să poată utiliza eficient transportul public, toate butoanele din compartimentul pentru pasageri vor avea grafică Braille. Un sentiment mai mare de siguranță în vehicul va fi asigurat prin monitorizarea video.

Solaris va oferi clientului nu numai autobuzele, ci și dispozitivele de reîncărcare a energiei împreună cu instalarea, lucrările de construcție și obținerea autorizațiilor corespunzătoare. Două puncte de încărcare ale pantografului cu o capacitate de 300 kW fiecare vor fi create în locații selectate din oraș. Acestea vor servi la reîncărcarea rapidă a energiei în autobuz, fără a trebui să se întoarcă la autobază unde vor fi încărcate doar noaptea, folosind un număr de 6 încărcătoare (două 40 kW și patru două stații de 80 kW). Prin urmare, va fi posibil să fie conectate simultan toate cele 10 autobuze electrice comandate. Livrările, precum și lucrările de asamblare și instalare se vor încheia la jumătatea lunii iunie 2020.

De la lansarea primului său autobuz electric, Solaris a livrat sau a contractat peste 400 de electrobuse din 17 țări (dintre care 150 pe piața poloneză). Vehiculele electrice ale unui producător polonez pot fi găsite în 61 de orașe.Foto&info: Solaris Bus

209 Vizualizări

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *