Solaris Bus a semnat contracte pentru a livra autobuze electrice mai multor operatori din Norvegia

Solaris Bus a semnat contracte pentru a livra autobuze electrice mai multor operatori din Norvegia

Trei operatori norvegieni au plasat comenzi suplimentare pentru furnizarea de vehicule electrice Solaris. În conformitate cu acordurile semnate, alte 7 vehicule cu emisii zero de la Bolechowo vor începe să opereze pe străzile orașelor norvegiene.

Cel mai nou semnat este contractul pentru furnizarea a 4 autobuze electrice Solaris Urbino 12, care vor fi incluse în curând în flota Norgesbuss din Oslo. Aceste autobuze se vor alătura celor două Urbino 12 electric livrate anul trecut. Cele 4 autobuze noi vor fi echipate cu baterii de 145 kWh Solaris High Power, care se vor reîncărca atât prin conectorul de priză, cât și prin pantograful de încărcare rapidă.

Unul dintre autobuzele nou comandate este și Solaris Urbino 8,9 LE electric, de la care compania a început dezvoltarea de autobuze electrice în 2011. Lotul va fi livrat operatorului Sorlandsruta care îl va folosi pentru a opera linia din orașul Mandal în partea de sud a țării. Urbino 8,9 LE electric comandat pentru Mandal va fi acționat de un motor central de 160 kW. Energia necesară pentru alimentarea autovehiculului va fi stocată în baterii Solaris de mare putere de 160 kWh. Încărcarea bateriilor va avea loc printr-o conexiune de tip plug-in, în timp ce vehiculul va fi pregătit mecanic și electric pentru instalarea ulterioară a pantografului de încărcare rapidă.

Alte vehicule Solaris, care vor fi livrate în curând în Norvegia, sunt două autobuze electrice Solaris Urbino 12 comandate de Boreal. Autobuzele vor fi operate în orașul Kristiansand, pe coasta de sud a țării. Axele electrice cu motoare integrate cu puteri de 2×125 kW vor fi folosite pentru a conduce vehiculele. Pentru stocarea energiei, va fi prevăzut un set de baterii Solaris de înaltă putere de 145 kWh, care vor fi încărcate atât prin conectorul de priză, cât și prin pantograf. Aceasta este o alta achiziție de autobuze electrice Solaris de către Boreal, care a primit deja o livrare de 5 autobuze electrice Urbino 12 in 2018.Foto&info: Solaris Bus

711 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *