Solaris va livra 87 de autobuze hibrid in Barcelona

Solaris va livra 87 de autobuze hibrid in Barcelona

87 de autobuze hibride Solaris vor începe să circule pe străzile însoritei metropole Barcelona și pe cele 36 de cartiere care o înconjoară. Vehiculele hibride Urbino 12 de 12 metri se vor alătura celor 30 de modele identice pe care AMB (Area Metropolitana de Barcelona) le-a comandat în martie 2021. Această investiție impresionantă este în conformitate cu politica adoptată de cel mai mare oraș al Cataloniei de a cumpăra doar vehicule cu emisii scăzute sau zero din 2021. Licitația a fost gestionată de operatorul local TMB (deținut de AMB), dar autobuzele Solaris nou comandate, ca și cele 30 de vehicule anterioare, se vor alătura flotei AMB și vor deservi întreaga zonă metropolitană Barcelona.

Toate vehiculele comandate vor avea echipamente similare cu cele instalate la modelele comandate în 2021. Va exista un sistem de propulsie hibrid format dintr-un motor electric de tracțiune și un motor cu ardere internă Euro 6 care produce peste 150 kW. Datorită supercondensatorilor, care stochează și utilizează energia recuperată, autobuzele vor avea un consum mai mic de energie și, prin urmare, cu emisii mai mici. Economii de energie similare vor fi realizate cu sistemul Arrive & Go, care oprește motorul când se apropie de o oprire și îl pornește din nou la plecare. Funcționând în modul Arrive & Go, autobuzele vor alerta pietonii de prezența vehiculului electric cu semnale sonore.
Confortul pasagerilor va fi sporit de aer condiționat pentru întregul vehicul, porturi USB disponibile tuturor călătorilor, precum și un sistem modern de informare a pasagerilor și semne LED albe. Pentru a asigura siguranța pasagerilor, părțile din plastic ale scaunelor pasagerilor vor fi acoperite cu un strat antibacterian. Siguranța va fi îmbunătățită și de camere în locul oglinzilor laterale tradiționale. Acest sistem oferă șoferului o vizibilitate mai bună în lumina puternică a soarelui, pe ploaie și după întuneric. Șoferii vor beneficia de o gamă de soluții pentru a-și spori confortul, inclusiv un tip de cabină închisă, adaptată nevoilor individuale ale clientului. Sistemul Eco Driver Advisor va fi responsabil pentru controlul și sprijinirea conducerii economice.

În prezent, în zona metropolitană Barcelona circulă peste 100 de autobuze Solaris, inclusiv aproape 90 de vehicule hibride și 19 electrice. Solaris este liderul european în vânzarea și producția de autobuze cu emisii scăzute și zero.Foto&info: Solaris Press

406 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *