Solaris va livra 75 de autobuze electrice la Milano

Solaris va livra 75 de autobuze electrice la Milano

Operatorul italian ATM Milano a lansat o nouă comandă de autobuze electrice realizate de Solaris, mergând pe un alt lot prevăzut în acordul-cadru pentru 250 de vehicule pe care îl are cu compania. Primele două loturi, 140 de autobuze electrice Urbino în total, au fost deja livrate clientului. De data aceasta, operatorul a comandat 75 de autobuze electrice Urbino 12 care, conform contractului, vor ajunge pe străzile din Milano în a doua jumătate a anului 2022.

Acordul-cadru pentru furnizarea a până la 250 de autobuze electrice în total pentru ATM Milano este unul dintre cele mai mari contracte electrice câștigate de Solaris până acum. Execuția sa pas cu pas confirmă declarațiile anterioare făcute de transportatorul milanez, prin care intenționează să elimine treptat autobuzele diesel până la sfârșitul anului 2030. Datorită noului lot comandat de 75 de autobuze electrice ecologice de 12 metri, Solaris face din nou partea sa pentru a face revoluția mobilității electrice să devină realitate. Alături de cele 40 de autobuze electrice Urbino achiziționate de ATM Milano în 2019, care au fost deja livrate, și de cele 100 de autobuze electrice Urbino comandate un an mai târziu, aceasta face un total de 215 unități! Vehiculele puse în funcțiune anul acesta vor fi predate clientului în a doua jumătate a anului 2022.
Autobuzele Urbino de 12 metri alimentate electric vor dispune de baterii Solaris High Energy cu o capacitate nominală totală de aproape 400 kWh și vor fi încărcate cu ajutorul unui pantograf inversat. Unitatea de tracțiune a autobuzelor va consta dintr-o osie electrică cu două motoare de tracțiune integrate.

Interiorul autobuzului confortabil și cu aer condiționat va găzdui 75 de persoane. Vehiculele vor fi adaptate nevoilor persoanelor cu dizabilități, adică vor avea, printre altele, un compartiment funcțional pentru scaune rulante. În plus, pentru a spori atât confortul de călătorie, cât și siguranța, autobuzele vor avea o gamă de soluții de ultimă oră, cum ar fi porturi de încărcare USB pentru dispozitive mobile, un sistem de informare a pasagerilor și un sistem de supraveghere video. Șoferii vor avea la dispoziție o serie de soluții inovatoare, cum ar fi Mobileye Shield+, un sistem care folosește alerte sonore și vizuale pentru a avertiza șoferul despre orice obiecte detectate în unghiul mort al vehiculului.

Foto&info: Solaris737 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *