Skanska reconstruiește o importantă stație feroviară din New York combinând arhitectura istorică cu noul design modern

Skanska reconstruiește o importantă stație feroviară din New York combinând arhitectura istorică cu noul design modern

În august 2016, Skanska a finalizat prima fază de 220 de milioane de dolari a sălii feroviare Moynihan la Posta James A. Farley. O lună mai târziu, Skanska a fost selectată pentru a finaliza a doua fază a proiectului, ca parte a unei echipe de dezvoltatori-constructor care include companiile înrudite și compania Vornado Realty LP. Proiectul de 1,26 miliarde de dolari este destinat finalizării în 2020 și include renovarea totală care va extinde în cele din urmă spațiul total al Penn Station cu peste 50%. Skanska va construi o nouă sală a stației 225 000-SF, care va găzdui facilități pentru pasageri, inclusiv zone de așteptare, zone de ticketing pentru Long Island Rail Road și Amtrak, spații de securitate și spații comerciale de 112 000 SF, precum și acces extins la nouă platforme și 17 linii care deservesc Long Island Rail Road și Amtrak.

Punctul central al clădirii va fi deasupra fostelor ferme de oțel istorice ale fostului oficiu poștal, care va necesita o armătură de oțel și instalarea a aproape 2.200 de panouri individuale de sticlă. Renovările la oficiul poștal istoric vor include clădirile civile, structurale, arhitecturale, mecanice, electrice și sanitare, precum și demolarea elementelor structurale și arhitecturale existente pentru a crea o locație deschisă pentru utilizatorii navetiști. Restaurarea istorică a întregii anexe exterioare și adiacente este de asemenea inclusă în domeniul de aplicare al proiectului. În conformitate cu obiectivele guvernatorului Cuomo, Skanska s-a angajat să folosească forța de muncă sindicală și să angajeze un procent de întreprinderi de afaceri deținute de minorități și femei.

Etapele 1 și 2 ale proiectului Moynihan Train Hall al clădirii Farley sunt critice pentru viziunea guvernatorului New York, Andrew Cuomo, pentru complexul Empire Station – un plan cuprinzător pentru transformarea stației iconice Pennsylvania și a clădirilor înconjurătoare într-un hub de transport de clasă mondială. Contribuțiile lui Skanska au un efect direct asupra revitalizării transportului regional, reducând presiunea din stația Penn supraaglomerată și oferind acces la facilitățile necesare pentru pasageri și turiști din cele cinci cartiere. Ca punct focal al viziunii guvernatorului Cuomo, noua sala – cu luminator arhitectural impunător – va deschide simultan drumul pentru viitorul New York-ului si va servi ca un monument viu al trecutului, umplind un gol de mândrie civica care a fost creat atunci când stația originală Penn a fost demolată acum o jumătate de secol.Foto&info: Skanska

573 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *