Sighetu Marmației intră în cursa pentru achiziția a 7 autobuze electrice

Orașul Sighetu Marmației a intrat în linie dreaptă pentru achiziția a 7 autobuze electrice, devenind primul oraș din țară care nu este reședință de județ, care reușește să contureze un proiect de electromobilitate. Conform autorităților de aici, vor fi cumpărate 7 autobuze electrice, cu lungimea de 12 metri și stațiile de încărcare aferente, reprezentând prima parte a unui proiect ce se va derula pe mai mulți ani. În funcție de evoluția procedurilor legale de achiziție, am putea vedea primele autobuze electrice în Sighetu Marmației spre sfârșitul anului 2019.
În prezent municipiul Cluj Napoca este primul oraș din România care exploatează autobuze electrice, fiind în traseu 11 din totalul de 41 autobuze electrice comandate de primărie anul acesta. Informația a fost confirmată chiar de primarul orașului Sighetu Marmației, Horia Scubli, care declară:

„Sighetu va intra pe lista selectă a orașelor cu transport in comun ecologic. Am câștigat un proiect de peste 4 milioane de euro, care consta în 7 autobuse electrice de 12 metri lungime, a căror livrare începe in octombrie 2019. Sighetul este singurul oraș care nu este capitală de județ și totuși a reușit câștigarea unui asemenea proiect. Mulțumiri celor ce au fost alături de mine in acest demers, fără de ajutorul cărora nu am fi putut realiza aceasta performanță.”

Foto: Andrei Marian

2.385 Vizualizări

1 thought on “Sighetu Marmației intră în cursa pentru achiziția a 7 autobuze electrice

  1. La Campia Turzii este in desfasurare o licitatie pentru autobuze electrice+staii incarcare+ticketing, deci nu e Sighetu Marmatieie primul oras ne-resedinta de judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *