Siemens a prezintă noua locomotivă Vectron Dual Mode
Transport

Siemens prezintă noua locomotivă Vectron Dual Mode

Siemens Mobility va prezenta o nouă locomotivă Vectron Dual Mode la InnoTrans 2018, cel mai mare târg din lume pentru tehnologia feroviară. Vectron Dual Mode poate fi utilizat atât ca locomotivă diesel, cât și ca locomotivă electrică. Pe secțiunile electrificate de cale, noua locomotivă este alimentată cu energie electrică pentru a economisi combustibil și pentru a reduce costurile de întreținere. Locomotiva poate fi trecută pe modul diesel pe secțiuni neelectrificate. Conceptul Vectron Dual Mode permite operatorilor să-și mărească valoarea durabilă pe tot parcursul ciclului de viață al locomotivei. Locomotiva a fost concepută pentru transportul de mărfuri din Germania și poate fi comandată de la sfârșitul lunii septembrie 2018.

“Vectron Dual Mode combină cele mai bune dintre cele două lumi: are un motor diesel puternic și este de asemenea echipat pentru funcționarea electrică, oriunde există o linie de contact, locomotiva funcționează silențios fără emisii, economisind combustibil și costurile de întreținere. Vectron Dual Mode, oferă o alternativă durabilă, ecologică și extrem de rentabilă la locomotivele convenționale diesel “, spune Sabrina Soussan, CEO al Siemens Mobility.

Rețeaua feroviară din Germania este în prezent în jur de 60% electrificată, iar noua locomotivă de la Siemens Mobility poate funcționa și în secțiile electrificate, eliminând necesitatea schimbării locomotivelor. În același timp, conurbațiile și orașele mari, unde există adesea o rețea feroviară electrificată, sunt scutite de emisii.

Modul dual Dual Vectron se bazează pe componente Vectron dovedite. Noua locomotivă are un ecartament de 1.435 mm și cântărește 90 de tone. Locomotiva este proiectată să funcționeze pe un sistem electric de 15 kV și este echipată cu sistemul de protecție a trenurilor PZB. Indiferent de modul său de funcționare, locomotiva dezvoltă un rating de 2.000 kW. Rezervorul diesel stochează 2.500 de litri de combustibil. Viteza maximă a locomotivei este de 160 km / h.


Foto&info: Siemens

607 Vizualizări

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *