Siemens a lansat filiala de leasing inteligent pentru ramele electrice și pe baterii Mireo Smart pentru transportul regional

Siemens Mobility anunță că a fondat filiala Smart Train Lease GmbH pentru a le permite clienților să-și suplimenteze în mod flexibil flotele de trenuri cu baterii de ultimă generație, hidrogen și trenuri electrice cu mai multe unități închiriate. Trenurile Mireo Smart de la Siemens Mobility sunt disponibile rapid, aprobate pentru funcționare și îndeplinesc toate standardele necesare pentru transportul regional modern de pasageri. Oferind trenuri preconfigurate și servicii suplimentare, cum ar fi întreținerea, această nouă ofertă oferă o alternativă economică pentru flotele care se extind rapid și flexibil. De asemenea, permite clienților să testeze cu ușurință tehnologii feroviare inovatoare și durabile. Smart Train Lease GmbH oferă inițial acest model de închiriere în Germania și intenționează să-l extindă în toată Europa pe termen mediu.

Trecerea tehnologică de la motorină la tehnologii alternative, cum ar fi bateriile și hidrogenul, conduce la schimbări semnificative ale pieței, care prezintă o serie de provocări, precum și oportunități. Tendința de îndepărtare de la transportul privat către opțiunile publice, ajutată parțial de biletul regional lunar de 49 de euro al Germaniei și de simplificarea călătoriilor cu trenul, a stimulat considerabil cererea de trenuri. În plus, numeroase companii feroviare private oferă acum servicii regionale de călători și caută oferte noi, mai flexibile, cu rate competitive, pentru a-și acoperi nevoia de trenuri noi, fără angajamente de investiții pe termen lung. Smart Train Lease GmbH oferă o soluție atât de rapidă și de înaltă calitate.

În sectorul feroviar, contractele de închiriere erau disponibile anterior doar pe termen lung, cu termene de peste 12 ani și incluzând garanții ulterioare de utilizare sau de valoare reziduală. Până acum nu existau oferte pentru închirierea pe termen scurt și mediu de trenuri regionale cu mai multe unități sau de flote mici. În special, operatorii nu au putut închiria trenuri regionale de ultimă generație cu sisteme de propulsie alternative. Smart Train Lease GmbH a intervenit aici pentru a satisface această cerere și pentru a crea o nouă piață.

Trenurile Mireo Smart aprobate sunt disponibile imediat. Trenurile au costuri reduse pentru ciclul de viață, consum redus de energie și sunt avansate din punct de vedere tehnologic și echipate optim. Mireo Smart are o viteză maximă de 160 km/h și este disponibil în trei variante: trenuri electrice, cu baterie sau cu hidrogen. Toate trenurile sunt echipate cu sistemul european de control al trenurilor ETCS și sistemul de control al trenurilor punctual PZB. Mireo Smart oferă pasagerilor un nivel ridicat de confort și comoditate, cu o capacitate de 214 locuri, spații pentru 21 de biciclete și două scaune cu rotile și toalete cu acces universal. De asemenea, trenurile sunt echipate cu aer condiționat modern, serviciu WiFi, sistem de informare a pasagerilor, sisteme de supraveghere de securitate și monitoare TFT mari în zonele de intrare.

Smart Train Lease își propune să facă procesul de închiriere cât mai ușor și simplu posibil, comparabil cu închirierea unei mașini. Compania oferă un contract standard cu diverse opțiuni de servicii care se potrivesc cel mai bine infrastructurii feroviare a operatorului și experienței atelierelor sale. Prin furnizarea de gestionare centralizată a întreținerii flotei, chiar și cele mai mici flote cu termene scurte de închiriere pot fi integrate fără probleme în operațiunile în desfășurare, fără a necesita modificări extinse ale organizației de întreținere existente. Lucrările standard de întreținere pot fi efectuate de personalul existent în orice moment, fără o pregătire extinsă, iar Smart Train Lease oferă suport direct la fața locului pentru toate celelalte activități. Întregul tren, inclusiv întreținerea acestuia, este închiriat ca pachet complet.

Info: Siemens Mobility
Foto: mobilitate.eu613 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *