Siemens Mobility va implementa semnalizarea CBTC pentru primul sistem de metrou fără mecanic din Kaohsiung

Siemens Mobility va implementa semnalizarea CBTC pentru primul sistem de metrou fără mecanic din Kaohsiung

Siemens Mobility, împreună cu ST Engineering și Stadler, au semnat un contract în domeniul electric și mecanic (E&M) pentru a echipa Linia galbenă a metroului din Kaohsiung. Siemens Mobility va furniza tehnologia sa de semnalizare CBTC de ultimă generație cu funcționalitatea GoA4, care va permite operațiuni complet automatizate (ATO). În plus, Siemens Mobility va furniza sistemul său de comunicații radio Airlink extrem de fiabil și precis, care va facilita comunicarea echipamentelor de semnalizare de pe marginea șinei și de la bord, care vor fi instalate pe noile trenuri.

Cu o populație de aproximativ 2,72 milioane de locuitori, Kaohsiung este a treia zonă cea mai populată din Taiwan și centrul economic al sudului. Noua Linie Galbenă Kaohsiung va cuprinde 22 de stații de metrou și 1 stație supraterană, iar traseul de 22,8 km se va interconecta cu rețeaua de metrou existentă. Odată finalizată, Linia Galbenă va oferi un sistem de transport public durabil, sigur și foarte fiabil, conectând șase districte esențiale, universități și școli. Această linie va deservi în peste 40% din populația orașului.

Prima fază a serviciului comercial este planificată pentru 13 stații și un depou în decembrie 2030. Deschiderea întregului traseu este planificată pentru ianuarie 2034. Linia Galbenă va oferi un transfer convenabil către Linia Roșie și Portocalie existente, care au echipament livrat de Siemens Mobility și pus în serviciu în 2008.

Soluția Siemens Mobility CBTC Trainguard MT este cel mai extins sistem de control automat al trenurilor din lume și este folosită de mulți operatori, inclusiv Paris, Beijing, New York, Londra, Hong Kong și Buenos Aires.

Foto&info: Siemens Mobility

545 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *