Siemens prezintă inovativul concept de tren de mare viteză Velaro Novo

Siemens prezintă inovativul concept de tren de mare viteză Velaro Novo

Siemens prezintă un nou concept pentru trenurile de mare viteză la InnoTrans 2018, cel mai mare târg comercial din lume pentru tehnologia feroviară. Modelul Velaro Novo stabilește noi standarde pentru eficiență și durabilitate și, în același timp, oferă cel mai mare confort și confort pentru pasageri. Siemens a dezvoltat noua platformă de mare viteză pentru servicii de la 250 la 360 km / h în întreaga lume.

„Velaro Novo este răspunsul nostru la cerințele globale în domeniul transportului de mare viteză. Noul tren scrie un nou capitol în povestea de succes a Velaro și permite operatorilor să ofere un confort și o economie mai mare a pasagerilor pe întreaga durată de viață a trenului. rezultatul a cinci ani de dezvoltare: o platformă care oferă costuri unice de optimizare a consumului de energie și de întreținere, precum și flexibilitate maximă și fiabilitate „, spune Sabrina Soussan, CEO al diviziei de mobilitate de la Siemens.

Rulând la viteza de 300 km/h, noul tren de mare viteză utilizează cu 30% mai puțină energie decât modelele Velaro anterioare, ceea ce înseamnă o economie medie de 1.375 tone de CO2 pe an. Datorită construcției sale ușoare, greutatea trenului a fost redusă cu 15%. În același timp, spațiul disponibil pentru pasageri a crescut cu zece procente. Corpul vagoanelor se bazează pe conceptul tubului gol, ceea ce înseamnă că nu există instalații permanente în interior, iar interiorul poate fi amenajat conform dorințelor clienților. Optiunile de configurare ca aceasta fac din Velaro Novo o piesă flexibila, iar trenurile pot fi adaptate la noile nevoi ale operatorului chiar si dupa ani de functionare. Costurile de întreținere sunt reduse datorită integrării măsurătorilor de ultimă oră și tehnologiei senzorilor.

Siemens a testat componente ale noului tren de mare viteză începând din aprilie 2018. Vagonul de testare Novo, integrat în ICE S, operat de DB Systemtechnik, este în curs de testare pe întreg teritoriul Germaniei.

Siemens a dezvoltat anterior patru generații ale Velaro. Trenurile au fost în funcțiune încă din anul 2000 și operează în prezent în Germania, Olanda, Belgia, Elveția, Spania, Franța, China, Rusia, Marea Britanie și Turcia. Flota Velaro acoperă peste un milion de kilometri pe zi. În Germania, Velaro este cunoscut sub numele de ICE 3 (seria 407), operat de Deutsche Bahn AG.
Siemens a început cu dezvoltarea noului concept Velaro Novo în 2013 și poate pune în funcțiune primele trenuri începând cu anul 2023.Foto&info: Siemens

1.775 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *