Siemens și Astra Arad își consolidează parteneriatul pentru producția tramvaielor în România

Siemens și Astra Arad își consolidează parteneriatul pentru producția tramvaielor în România

Siemens Mobility, lider al soluțiilor inovatoare de transport și Astra Vagoane Călători, renumita companie producătoare de vagoane de cale ferată și tramvai, au încheiat un nou acord pentru consolidarea și extinderea colaborării lor. Astfel, Siemens Mobility va furniza 125 de boghiuri de ultimă generație, în timp ce Astra Vagoane Călători va produce tramvaie Imperio, licențiate de Siemens Mobility. Aceste tramvaie vor fi proiectate special pentru piața din România, transmite compania într-un comunicat de presă.

Pe baza parteneriatului de succes de peste 12 ani, care a implicat livrarea de tramvaie către orașe precum Arad, Cluj, Oradea și București, noua colaborare marchează un alt moment important în eforturile comune ale Siemens Mobility și Astra Vagoane Călători. Semnarea contractelor de parteneriat a avut loc în Budapesta.

Experiența și expertiza Siemens Mobility în producția și mentenanța tramvaielor reprezintă o bază solidă pentru dezvoltarea tramvaielor Imperio. Prin calitatea dovedită a tehnologiei și designului, Astra Vagoane Călători își propune să fabrice tramvaie de înaltă calitate care să îndeplinească cerințele unice ale pieței din România. Tramvaie asemănătoare sunt în prezent fabricate de Siemens Mobility pentru orașele München, Nürnberg și Copenhaga. Acestea vor eficientiza transportului urban și vor oferi, de asemenea, o experiență confortabilă și sustenabilă pasagerilor. Orașul București operează o flotă de aproximativ 500 de tramvaie și necesită unități suplimentare pentru pentru a-și reînnoi flota.

Parteneriatul Siemens Mobility și Astra Vagoane Călători evidențiază obiectivul comun al celor două companii pentru promovarea transportului public în România. Prin combinarea punctelor lor forte, cei doi lideri din industrie își propun să ofere orașelor sisteme de tramvaie moderne, sustenabile și eficiente, care să îmbunătățească calitatea vieții locuitorilor și să susțină obiectivele de sustenabilitate naționale.

Foto: mobilitate.eu1.660 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *