Sibiul va participa la mai multe targuri de turism in 2015

Sibiul este consecvent în strategia sa de promovare turistică şi de aceea şi în 2015 va continua să fie prezent la târgurile de turism din ţară şi străinătate, acestea reprezentând ocazii foarte bune de promovare a locaţiei turistice Sibiu, dar şi o modalitate de a intra în contact direct cu potenţialii vizitatori ai Sibiului.

Sibiul va fi prezent la Ferien Messe Wien (Târgul de Turism de la Viena) în perioada 15-18 ianuarie. Oraşul va fi prezent la acest târg atât prin materialele tipărite care vor fi împărţite din stand, cât şi prin intermediul reprezentanţilor Primăriei Sibiu care vor oferi informaţii cu privire la oferta turistică şi culturală. Cei interesaţi vor putea obţine informaţii cu privire la modalitatea de transport până în Sibiu, obiectivele turistice ale oraşului sau evenimentele culturale care au loc aici. Din standul Sibiului se va distribui broşura “Sibiu-Hermannstadt. Tânăr din 1191”, harta Sibiului dar şi materiale cu ofertele hotelierilor.

Din 17 până în 25 ianuarie, Sibiul va fi promovat la Târgul de Turism din Stuttgart. Anul acesta România este ţară parteneră a acestui târg astfel că va beneficia de o poziţionare bună a standului.Ambele târguri se adresează atât publicului larg în căutare de oferte pentru petrecerea vacanţelor cât şi specialiştilor în domeniu, reprezentanţii administraţiei locale sibiene căutând să intre în contact cu cât mai multe agenţii şi tur-operatori.

Bilanţul anului 2014 arată că Sibiul a rămas o locaţie turistică foarte atrăgătoare pentru turiştii atât din ţară cât şi din străinătate. Afirmaţia rezultă din analiza numărului de persoane care au apelat la unul dintre cele două centre de informare turistică administrate de Primăria Sibiu – cel din sediul Primăriei şi cel de la Aeroport. Peste 31.000 de turişti au intrat în unul dintre aceste centre pentru a solicita informaţii, 27% dintre aceştia venind din Germania, 22% din România, 8,7% din Spania, 6,9% din Franţa, dar şi din Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Olanda Polonia, Ungaria, Canada, Israel, Japonia, SUA, Australia sau China. Numărul turiştilor care au intrat în CIT-uri în 2014 este cu 13% mai mare faţă de anul precedent, dar trebuie subliniat faptul că majoritatea turiştilor ajung în Sibiu cu sejururi organizate şi nu au nevoie să treacă pe la CIT, având deja un ghid şi ruta deja planificată.

Comunicatul primariei Sibiu: http://www.sibiu.ro/

891 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *