Sibiu: Primăria pregătește lucrări de reparații în zonele de blocuri

Primăria Sibiu pregătește lucrări de reparații ale carosabilului, trotuarelor și parcărilor în noi zone de blocuri din oraș. În toamna acestui an vor începe astfel de lucrări în zona cuprinsă între strada Gladiolelor și Târgu Cailor, iar pentru anul viitor sunt planificate lucrări de modernizare în cartierul Turnișor, în spatele blocurilor turn de pe șoseaua Alba Iulia.

Pentru a permite execuția lucrărilor, domeniul public trebuie însă degajat de garajele improvizate care ocupă haotic spațiul și dau un aspect neplăcut întregii zone. Astfel s-a procedat și în cartierul Dioda, unde desființarea acestor construcții a permis o mai bună utilizare și sistematizare a spațiului.

Înainte de a începe lucrările în fiecare zonă, proprietarii garajelor vor fi somați să ridice aceste construcții de pe domeniul public fie în scris prin poștă, fie prin afișarea somației pe garaj. În caz contrar, Primăria Sibiu le va demola, iar costurile vor fi recuperate de la proprietar. 

Acțiunea este în curs în zona străzilor Gladiolelor – Târgu Cailor, după ce au fost somați în prealabil proprietarii. Până în prezent s-au îndepărtat 31 de garaje și urmează să se transmită somații proprietarilor altor 39 de astfel de construcții provizorii identificate în aceeași zonă. De asemenea, vor fi somați și posesorii garajelor din cartierul Turnișor (din zona de blocuri de pe șoseaua Alba Iulia) în scopul pregătirii terenului pentru lucrările de reparații care se vor efectua anul viitor. 

763 Vizualizări