Scania prezintă noul concept inovativ pentru transportul urban

Scania prezintă noul concept inovativ pentru transportul urban

Bine ați venit la viitorul NXT! Prototipul nou conceput pentru autovehicule cu autonomie urbană de la Scania este proiectat cu flexibilitatea de a se deplasa de la mijloacele de transport în masă la destinație, în timpul zilei și pentru a colecta marfă pe timp de noapte. Într-o prezentare îndrăzneață a inovației, inginerii Scania au preluat ADN-ul companiei – sistemul modular – la nivelul următor în dezvoltarea unui vehicul conceptual care poate schimba forma pentru diferitele sarcini urbane.

Orașele reprezintă acum catalizatorul schimbărilor în transportul urban, determinate de necesitatea unor emisii mai reduse și a reducerii congestiei. Progresele tehnologice și infrastructura autovehiculelor electrice și autonome vor constitui un element esențial pentru orașele care trec la un sistem de transport durabil.

„NXT este o viziune a viitorului pentru transportul în orașe. Mai multe dintre aceste tehnologii nu au ajuns încă la maturitate, dar pentru noi a fost important să construim un vehicul conceptual pentru a demonstra vizibil și tehnic idei despre ceea ce este accesibil „, spune Henrik Henriksson, președintele și CEO al Scania. „NXT este proiectat pentru anul 2030 și în timp ce încorporează câteva caracteristici de vârf care sunt deja disponibile.”
Scania prezintă noul concept inovativ pentru transportul urban
Pentru a realiza o schimbare reală a ecosistemului de transport, vehiculele joacă un rol important, dar trebuie să existe mai mult. Dezvoltarea semnificativă a infrastructurii este necesară pentru a se ocupa atât de vehicule electrificate, cât și de vehicule autonome. În plus, fluxul de persoane și bunuri în orașe trebuie să fie abordat în mod coerent și nu planificat separat.

Transportul comercial reprezintă în multe privințe pulsul unui oraș. Este modul în care ajungem la locul de muncă sau la școală. Este modul în care produsele alimentare ajung în magazine și restaurante, cum sunt livrate medicamente spitalelor și cum sunt colectate și îndepărtate deșeurile. În prezent, fluxurile din orașe sunt departe de a fi optimizate, deoarece bunurile sunt livrate în timpul orelor de vârf de dimineață, în timp ce majoritatea oamenilor sunt, de asemenea, în mișcare. Între timp, transportul comercial este în mare măsură interzis de centrele orașelor în timpul nopților când oamenii dorm.

Modulul de autobuz cu lungime de opt metri este construit ca o unitate compozit, reducând substanțial greutatea. Bateriile cu celule cilindrice sunt plasate sub podea, utilizându-se astfel un spațiu altfel mort și contribuind la o distribuție mai bună a greutății. Cu o greutate redusă a vehiculului de mai puțin de opt tone, gama de baterii actuale este estimată la 245 de kilometri.Foto&info: Scania Group

586 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *