S-Bahn Berlin și Stadler Siemens inaugurează noile trenuri pe linia S8 după retragerea vechilor garnituri la începutul acestei luni

S-Bahn Berlin și Stadler Siemens inaugurează noile trenuri pe linia S8 după retragerea vechilor garnituri la începutul acestei luni

S-Bahn Berlin, filiala DB care operează acest sistem, transformă complet linia S8 cu cea mai nouă generație de trenuri. Trenurile moderne, cu frontul lor plat distinctiv, operează deja în mod fiabil pe trei dintre liniile S-Bahn din Berlin. Începând de astăzi, aproximativ 60.000 de pasageri care folosesc S8 vor beneficia, de asemenea, de informații mai bune, mai multe camere de securitate și spațiu suplimentar pentru utilizatorii de scaune cu rotile, cărucioare și biciclete. Noile trenuri vor funcționa aici în configurația de 6 vagoane. În plus, linia S8 a fost extinsă de la Birkenwerder la Wildau prin Zeuthen în perioadele de vârf de trafic. Împreună cu S46, cele două linii asigură acum conexiuni ecologice cu Studentenstadt.

Pentru a sărbători inaugurarea noilor trenuri, primarul Berlinului, Franziska Giffey, și Rainer Genilke, secretarul de stat pentru infrastructură și planificare urbană pentru statul Brandenburg, au condus fiecare un nou tren din seria 483/483 pe câțiva kilometri de-a lungul liniei de la Pankow la Treptower. Parc.

Începând de astăzi, nouă trenuri noi sunt în circulație pe linia S8 ce are 59 km lungime, înlocuind vechile trenuri din seria 485. Trenurile pensionate, vechi de aproximativ 30 de ani și datând din vremea RDG, au fost retrase și vor fi casate treptat într-un mod ecologic. Un total de 172 de vagoane din noua serie, dezvoltate și construite de producătorii Stadler Germany și Siemens Mobility, sunt în prezent în serviciu zilnic.

Jure Mikolčić, CEO al Stadler Germania: „Odată cu inaugurarea lor pe linia S8, serviciul cu trenurile noi și moderne a intrat pe a treia linie S-Bahn înainte de termen. Consorțiul Stadler și Siemens livrează în mod eficient unul sau două trenuri în fiecare săptămână de la uzina Stadler din Pankow la S-Bahn Berlin. Așa cum era planificat, intervalele de livrare sunt reduse, astfel încât toate cele 106 trenuri noi vor fi disponibile pentru S-Bahn Berlin în timp util.”

Albrecht Neumann, CEO Rolling Material, Siemens Mobility: „Odată cu introducerea punctuală a noilor trenuri S-Bahn pe linia S8, publicul berlinez va beneficia de mai multe locuri, o experiență de călătorie îmbunătățită și un confort mai mare. Trenurile noii serii 483/484, fabricate de Siemens și Stadler, nu numai că sunt impresionant de fiabile, dar dispun și de tehnologie de propulsie de ultimă generație, eficientă din punct de vedere energetic.”

Statele Berlin și Brandenburg au ordonat și finanțat extinderea serviciilor S-Bahn și o creștere a capacității sistemului. Noile trenuri fac parte din contractul de transport pentru subrețeaua Ring care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2021. Primul tren a intrat în circulație punctual la ora 12:01 în noaptea de Revelion 2020/21 – inițial pe linia S47 (Spindlersfeld). – Hermannstraße) și, de la sfârșitul lunii iunie, pe linia S46 (Königs Wusterhausen – Westend). Întrucât producția în serie a trenurilor este în plină desfășurare, linia S45 (BER – Südkreuz) este deja deservită cu trenuri noi.

Următoarea etapă pentru S-Bahn va fi punerea în funcțiune a trenurilor pentru liniile de inel S41 și S42 începând cu luna decembrie.

710 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *