Romfilatelia introduce o serie de mărci poștale a Grampet Group

Romfilatelia introduce o serie de mărci poștale a Grampet Group

Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 19 aprilie 2019 o emisiune de mărci poștale a cărei tematică este legată de ceea ce reprezintă domeniul feroviar în ansamblul său: locomotive și garnituri, ca mijloace pentru transport pe calea ferată.

Emisiunea de mărci poștale lansată sub denumirea 20 de ani în elita industriei feroviare europene, Grampet Group, are în vedere o activitate desfășurată de o companie multinațională cu capital românesc, care deține cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din Europa de sud-est. În acest context, o iniţiativă benefică, menită să revigoreze ceea ce e denumit cale ferată, se justifică a fi menţionată și promovată.

Compania desfășoară o activitate complexă, adăugând la serviciile de transport feroviar marfă, construcții, reparații, modernizarea materialului rulant, producția de piese de schimb și servicii logistice.

Promotoare a brand-ului de țară, GRAMPET GROUP înscrie ca siglă fanion Grup Feroviar Român (GFR) pe primul loc în rândul operatorilor feroviari din domeniul privat, realizând o cincime din volumul transporturilor la nivel internațional. Pe baza acordurilor semnate, GFR este prezent în transporturile feroviare de pe teritoriile Ungariei, Bulgariei, Moldovei, Serbiei, Slovaciei, Croaţiei, Austriei, Germaniei și Greciei.

Prin activitatea de proiectare și producţie a fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Pașcani și Reloc Craiova, Grupul GRAMPET acoperă 100% piaţa cerinţelor pentru reparaţiile materialului rulant din România.

Acţiunile demarate în vederea implementării digitalizării serviciilor oferite, având ca element central portalul E-client, o premieră naţională, promovează benefic criteriile care conferă GRAMPET GROUP, o autoritară și cunoscută poziţie de lider într-un domeniu de mare importanţă strategico-economică, atât pe teritoriul României, cât și în afara ei.

Imaginile reproduse pe cele patru mărci poștale ale seriei filatelice, au avut în vedere ilustrarea sugestivă a garniturilor de transport, pentru mărfuri diverse, cum ar fi produse petroliere (valoarea nominală de 3,10 lei), a mărfurilor industriale protejate în vagoane speciale (valorile nominale de 5 lei și 7 lei) și autoturisme (valoarea nominală de 12 lei).
Sigla GFR și denumirea completă a GRUP FEROVIAR ROMÂN sunt prezentate ca elemente clare de identificare atât în ţară, cât și în străinătate.

Imaginea timbrului coliței filatelice (cu valoarea nominală de 28,50 lei) și ansamblul grafic, au menirea de a ilustra sugestiv mărimea garniturilor de transport, într-un spaţiu liber de cursă lungă.


Sursa foto&text: (c) ROMFILATELIA

1.121 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *