Recordul celui mai lung tren de călători din lume ar putea fi depășit astăzi în Elveția cu o garnitură de 1910 metri

Recordul celui mai lung tren de călători din lume ar putea fi depășit astăzi în Elveția

Ca parte a sărbătoririi a 175-a aniversare a căilor ferate elvețiene, Rhaetian Railway (RhB) face o încercare oficială sâmbătă, 29 octombrie 2022, de a conduce cel mai lung tren de pasageri din lume. Trenul lung de 1910 de metri și cu 100 de vagoane urmează să se circule pe ruta Albula/Bernina, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, de la Preda la Bergün și mai departe peste viaductul Landwasser. În ultimele luni au avut loc testele corespunzătoare privind fezabilitatea tehnică și garanția siguranței. Detalii și un live stream de la eveniment pot fi văzute pe pagina oficiala a Rhaetian Railway.

Cel mai lung tren de pasageri din lume va consta din 25 de trenuri multiple formate din cel mai recent model tip „Capricorn”. Acestea vor fi achiziționate de RhB până în 2024 în cursul celei mai mari achiziții de material rulant din istoria sa și vor oferi căii ferate Graubünden un impuls major de modernizare. Trenurile sunt produse de Stadler, pentru eveniment având loc pregătiri intense în ultimele luni.

Directorul RhB, Renato Fasciati, comentează: „Elveția este o țară feroviară ca nimeni alta. Anul acesta sărbătorim 175 de ani de căi ferate elvețiene. Cu această încercare de record mondial, RhB și partenerii săi doresc să își aducă contribuția și să realizeze o ispravă de pionierat care a nu a mai fost văzut niciodată”. La bord se află parteneri de competență de top din tehnologie, industrie, servicii, turism și mass-media.

Foto: Rhaetian Railway (RhB)

864 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *