RATBV transportă gratuit biciclete în Poiana Brașov

Un nou lot de autobuze moderne intră în circulație la Brașov

RATBV va reintroduce, începând de mâine, activitatea de transport biciclete către Poiana Brașov, de această dată cu autobuzele de pe linaia 20, cu ajutorul unor instalații omologate. Activitatea va începe pe data de 01 iunie şi se va desfăşura pe toată perioada săptămânii, de luni până duminică, cel puțin până la sfârşitul lunii septembrie. Fiecare dintre autobuzele care fac cursa Livada Poștei – Poiabna Brașov (este vorba de autobuzele Menarini de 12 metri, de pe linia 20) va putea transporta trei biciclete, pe suporturi speciale, omologate, fără riscuri pentru siguranța bicicletelor, iar RATBV are asigurare pentru transportul bicicletelor. Serviciul este gratuit.

Urcarea/coborârea bicicletelor pe/de pe suporturi se face exclusiv de șoferul autobuzului, notiv pentru care călătorii care doresc acest serviciu sunt rugați să se prezinte în capătul de linie din care se face îmbarcarea cu 10 minute înainte de ora plecării în cursă a autobuzului.

„Le-am cerut celor de la RATBV să vină cu o soluție și mai bună decât cea de anul trecut pentru transportul bicicletelor în Poiană. Astfel, de mâine (1 iunie), toate autobuzele care circulă pe traseul spre Poiana Brașov vor avea montate sisteme de transport pentru biciclete, pe tot parcursul săptămânii, iar transportul va fi gratuit. În cazul în care numărul solicitărilor va crește, vom veni și cu alte soluții pentru această activitate, mai ales că ieri am primit o veste foarte bună în ceea ce privește proiectul nostru de amenajare de piste de biciclete în Postăvarul, și anume că am obținut în sfârșit avizul Ministerului Apelor și Pădurilor pentru acest proiect. După ce acest aviz ne va fi comunicat, putem demara partea de proiectare și apoi de execuție, mai ales că avem deja o parte din documentație, pe care am primit-o de la două asociații ale practicanților acestui sport (este vorba de Play Bike şi Nh Bike n.n.). Acest sport s-a dezvoltat foarte mult în România și cele trei trasee vor deveni, cu siguranță, o atracție turistică importantă a Brașovului. De asemenea, pe Masivul Postăvarul se vor putea desfășura și competiții sportive”, a precizat primarul George Scripcaru.

Reamintim că în 2018, RATBV a asigurat transportul bicicletelor doar în zilele de sâmbătă și duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, un transport pe oră, cu un vehicul special, contravaloarea serviciului fiind de 5 lei/bicicletă.

Sursa: Comunicat – Sorin Toarcea, Purtător de cuvânt al Primăriei Braşov
Foto: mobilitate.eu

756 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *