RATB anunță evoluții în instalarea sistemelor de aer condiționat pe autobuzele și troleibuzele din parcul regiei

RATB anunță evoluții în instalarea sistemelor de aer condiționat pe autobuzele și troleibuzele din parcul regiei

Regia Autonomă de Transport București (RATB) transmite cu ocazia intrării in sezonul canicular că se lucrează la montarea instalațiilor de climatizare din vehicule. Astfel, RATB anunță că dispune în prezent de 993 de autobuze Mercedes Citaro, din care peste 500 sunt dotate cu instalații de aer condiționat.

Pentru asigurarea confortului călătorilor în perioada verii, RATB are deja în derulare un contract de execuție pentru montarea de instalații de climatizare pe încă 150 de autobuze fără astfel de dotări. Până în prezent, la peste 20% din cele 150 de autobuze lucrările sunt în diverse stadii de execuție sau instalațiile au fost deja montate și sunt în perioada de probă. Pe măsură ce vor fi recepționate, instalațiile de pe vehicule vor fi utilizate, în beneficiul călătorilor.

Totodată, pentru îmbunătățirea condițiilor de călătorie, RATB are în derulare și un contract pentru dotarea cu instalații de climatizare a 100 de troleibuze. Până acum, au fost montate și se află în probe sau sunt în diverse stadii de execuție 25% din troleibuzele incluse în programul de modernizare, iar primele 14 troleibuze cu aer condiționat sunt în traseu și sunt incluse permanent în parcul circulant, inclusiv sâmbăta și duminica.

Procesul de modernizare a vehiculelor prin montarea de instalații cu aer condiționat este întârziat de faptul că montarea se poate face doar în perioade de repaus al vehiculelor sau în zilele când parcul circulant este relativ redus (sâmbătă, duminică și sărbători legale).

În ceea ce privește proiectul de modernizare a peste 250 de tramvaie cu sistem de climatizare în salonul de călători, licitația a fost anulată, întrucât pentru loturile respective nu au fost depuse oferte sau au fost depuse oferte neconforme. Procedura de licitație va fi reluată.Foto: Andrei Marian

1.272 Vizualizări

1 thought on “RATB anunță evoluții în instalarea sistemelor de aer condiționat pe autobuzele și troleibuzele din parcul regiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *