Rail Cargo Ungaria impreuna cu CER si Caile Ferate Ruse consolideaza legatura Europa – China pe calea ferata

Rail Cargo Ungaria impreuna cu CER si Caile Ferate Ruse consolideaza legatura Europa - China pe calea ferata

Rail Cargo Hungaria, CER Cargo Holding și RZDL Europe au creat un Joint Venture care va juca un rol cheie în modelarea transportului feroviar de mărfuri de pe Noul Drum al Mătăsii. În acest scop, acești trei parteneri dezvoltă împreună un coridor care va oferi clienților o serie de avantaje prin consolidarea unei noi cai care leagă Europa de China.

Puntea terestră dintre Europa și Asia are o importanță enormă în conectarea economiilor celor doua continente. Istoria a arătat că rutele comerciale duc la prosperitate, creștere economică și în cele din urmă conectează oamenii, contribuind astfel la eliminarea diviziunilor politice. Împreună, ca trei parteneri puternici și cu sprijinul politicii, cele trei entitati au construit o alianță orientată spre viitor, care va face transportul feroviar pe Noul Drum al Mătăsii și mai atractiv, deschizând calea pentru volume de marfă mai mari.

Rail Cargo Ungaria impreuna cu CER si Caile Ferate Ruse consolideaza legatura Europa - China pe calea ferata

Înființarea unui coridor eurasiatic între granița chineză/kazahă din Dostyk și granița ucraineană/maghiară din Záhony implică înființarea unei cooperări de producție, cumpărare și vânzare. Reprezentanții Rail Cargo Hungaria, o subsidiară a Rail Cargo Group, CER Cargo Holding maghiar și RZDL Europe, filiala de transport de marfă a căilor ferate de stat ruse, au semnat o scrisoare de intenție pentru a începe acest Joint Venture. Mai exact, ruta prin Ucraina și Ungaria va fi transformată într-o a doua axă majoră, care va duce la o nouă capacitate, timpi de transport rapid și distribuție eficientă în Europa.

Potrivit unui studiu recent al UIC și al Institutului Roland Berger, potențialul viitor de piață pentru transportul feroviar de marfă între Europa și Asia este promițător. Prognoza anticipează mai mult decât o dublare a volumului de containere transportat până în 2030. Acest Joint Venture va consolida coridorul și va deschide multe oportunități atât pentru companiile feroviare, cât și pentru clienții acestora.

Foto&info: Rail Cargo Group128 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *