PSŽ achiziționează locomotive EffiShunter 1000 pentru intrarea pe piața din România

PSŽ achiziționează locomotive EffiShunter 1000 pentru intrarea pe piața din România

Compania slovacă Prvá Slovenská železničná (PSŽ) își va extinde flota cu două locomotive EffiShunter 1000. Contractul de cumpărare a fost semnat de reprezentanții ambelor companii la uzina CZ LOKO din Jihlava, unde sunt fabricate locomotivele. Ambele vor fi livrate la începutul anului 2025.

„Lipsa de locomotive diesel și volumul crescut de transporturi în România și Ungaria, în special pe liniile neelectrificate, au accelerat decizia noastră de a cumpăra două EffiShunter. Criteriul decisiv, pe lângă calitate, a fost extinderea interoperabilității acestui tip de locomotivă în România”, a declarat Ladislav Szuťányi, Director General PSŽ.

Compania transportă mărfuri și în Slovacia și Republica Cehă. Prin locomotive interoperabile și o licență în aceste patru țări UE, a simplificat și accelerat transporturile fără schimbarea locomotivelor în stațiile de frontieră. Transportatorul slovac de marfă are deja alte două vehicule CZ LOKO în flota sa, o locomotivă diesel EffiLiner 1600 și o locomotivă electrică EffiLiner 3000, care poate rula sub sistemele de curent de 3 kV DC și 25 kV AC.

„Noul contract confirmă succesul locomotivei EffiShunter 1000 pe piața internațională. Pentru noi, desfășurarea sa pe liniile românești este o altă mare provocare. România va deveni a șasea țară în care această locomotivă poate fi exploatată”, a adăugat Michal Schaffer, directorul departamentului de vânzări al CZ LOKO.

Foto&info: CZ Loko

1.040 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *