PSP Cargo Group își crește flota cu locomotive diesel modernizate la Reloc Craiova

PSP Cargo Group își întregește flota cu locomotive diesel modernizate la Reloc

PSP Cargo Group România își anunță obiectivul pentru material rulant din acest an, cu peste 2.000.000 de euro investiți în modernizarea locomotivelor din România. Recent parcul operațional al Grupului PSP Cargo a fost extins cu două noi locomotive diesel: DA 1289 și DA 165. Au 2100 CP și funcționează cu tracțiune diesel-electrică. Trenurile sunt fabricate in Romania și modernizate acum de catre RELOC Craiova, fiind produse sub licenta SULZER- BROWN- BOVERI.

În cadrul RG planificate, reparațiile efectuate la aceste locomotive la RELOC Craiova, constau într-o serie de upgrade-uri pentru îmbunătățirea performanțelor acestora. Acestea includ instalarea unei game de agregate și echipamente. Cel mai important din punct de vedere al confortului și siguranței operatorului, în special, este pornirea motorului diesel din cupru. Specialiștii RELOC au introdus o gamă de instalații pentru a reduce timpul de mers în gol al motorului diesel, făcând acest lucru folosind grupul electrogen Caterpillar. Locomotivele au fost echipate și cu aer condiționat model Coleman Mach, alimentat de un convertor static. Locomotivele au fost echipate cu INDUSI, DSV și EVM, sisteme de siguranță pentru trafic în Ungaria și România.

Este important de subliniat că prezența acestor instalații montate pe locomotivă nu alterează sistemul de manipulare și exploatare din punct de vedere al siguranței circulațiilor sau prevederile instrucțiunilor în vigoare în transportul feroviar. Au alte roluri. Primul dintre ele este de a permite o exploatare cât mai economică a locomotivei, astfel încât costurile procesului de transport să fie cât mai mici posibil. De asemenea, prelungește durata de viață a locomotivelor și crește timpul dintre reparații, reducând uzura prematură a motorului diesel, a motoarelor electrice de tracțiune, a serviciilor auxiliare și a bateriilor, pentru a crește disponibilitatea locomotivei. Reduce poluarea prin reducerea timpului de funcționare a motorului diesel și optimizarea consumului de combustibil.

Foto&info: PSP Cargo Group

1.923 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *