Cum arată proiectul noului bulevard Prelungirea Ghencea cu modificarea liniilor de tramvai și linie nouă de tramvai cu 8 stații și terminal multimodal

Cum arată proiectul noului bulevard Prelungirea Ghencea cu modificarea liniilor de tramvai și linie nouă de tramvai cu 8 stații și terminal multimodal

Asociația „Initiativa Prelungirea Ghencea” a obținut de la „Compania Municipala Dezvoltare Durabila” proiectul de lărgire și modernizare a arterei „Prelungirea Ghencea” din București. Proiectul prevede lărgirea bulevardului pe întreaga distanță la două benzi pe sens, cu trei benzi în zona intersecțiilor cu viraj la stânga/dreapta, introducerea semaforizării pe tot tronsonul, realizarea unei noi căi duble de tramvai între Strada Brașov și Centura București, dar și modernizarea și repoziționarea căii de rulare dintre Strada Brașov și Terminalul Ghencea. Tot tronsonul are prevăzute și piste pentru biciclete, realizate atât pe șosea cât și pe trotuare.
Cum arată proiectul noului bulevard Prelungirea Ghencea cu modificarea liniilor de tramvai și linie nouă de tramvai cu 8 stații și terminal multimodal
Principalele lucrări vor aduce noutăți pe tronsonul Terminal Ghencea – Strada Brașov, unde actuala cale de rulare va fi modernizată pentru a fi repoziționată pe mijlocul bulevardului, iar calea de rulare din zona terminalului liniei 41 va fi reconfigurată pentru a permite circulația directă a tramvaielor pe direcția 13 Septembrie – Prelungirea Ghencea. Din punct de vedere al liniilor de tramvai, intersecția cu Strada Brasov va fi de asemenea reconstruită, aici fiind realizată o intersecție a liniilor pentru a permite circulația în orice direcție, atât pe sensul Strada Brașov – Ghencea, cât și pe sensul Strada Brașov – Prelungirea Ghencea. Din proiect aflăm că există un PUZ pentru un acces într-un viitor magazin Dedeman.
Cum arată proiectul noului bulevard Prelungirea Ghencea cu modificarea liniilor de tramvai și linie nouă de tramvai cu 8 stații și terminal multimodal
La finalul proiectului, in zona șoseaua de centură este prevăzut un terminal multimodal pentru tramvaie, autobuze și legătură cu linia feroviară de centură, în zona viitorului pasaj rutier peste Șoseaua de Centură. Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Lucrarile presupun inclusiv extinderea retelei de apa si canalizare.
Cum arată proiectul noului bulevard Prelungirea Ghencea cu modificarea liniilor de tramvai și linie nouă de tramvai cu 8 stații și terminal multimodal
Avand in vedere toate modificarile fata de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, in suprafata de 231.816 mp, coridor aprobat în CGMB în luna ianuarie 2019. In anul 2018 au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea. Proiectul urmează să fie realizat în termen de 24 de luni.

Cele doua planșe ale proiectului la dimensiunile initiale.

Foto: Asociația „Initiativa Prelungirea Ghencea” prin „Compania Municipala Dezvoltare Durabila”

22.966 Vizualizări

12 thoughts on “Cum arată proiectul noului bulevard Prelungirea Ghencea cu modificarea liniilor de tramvai și linie nouă de tramvai cu 8 stații și terminal multimodal

 1. Pare SF…Cand în această viață se va face asa ceva? Avem promisiuni de ani ca se va face capăt multimodal la capătul de la Pantelimon,dar altminteri un proiect de asa anvergura?!?!

  1. Proiectul e demarat deja in zona centurii si in zona exproprierilor, cu siguranta va dura mai mult de 2 ani, dar este bine ca incepe sa miste.

   1. corect, bine ca se incepe.
    reclama aia este cat se poate de corecta si transpusa intregii noastre tari ar fi:
    „daca se face, de ce se face, daca nu se face, de ce nu se face” – unii romani sunt vesnic nemultumiti.

 2. Apropo de „Din proiect aflăm că există un PUZ pentru un acces într-un viitor magazin Dedeman”…constructia deja a inceput, defapt hala este deja ridicata, pe o mica panza la intersectia Brasov Ghencea sunt cateva info despre constructie ..termenul fiind din aceasta vara 36 luni..ma bucur poate asa grabeste si penetrarea Brasov >Rahova ..Doamne ajuta ! 🙂

  1. Pe aceea plancarda scrie ca Dedemanul va fii gata in 36 de luni? Paznicii de acolo au spus ca se va deschide cel tarziu in februarie anul viitor.Constructia este ridicata si instalatiile trase inauntru in noiembrie-decembrie urmeaza sa bage marfa inauntru.Deci cred ca se vor grabii putin lucrurile.

    1. Asa cred si eu daia am intrebat daca pe aceea plancarda scria ca Dedemanul se va deschide in 36 de luni deoarece mi se pare prea mult.

 3. Acest proiect este o gură de oxigen ptr. toți locuitorii și cei care tranzitează această zonă.
  Intrebarea mea este, ce fac toți posesorii de autovehicule care locuiesc pe Prelungirea Ghencea ?
  Unde o să parcheze autovehiculele, în perioada lucrărilor și după finalizare.
  La asta nu cred că s-au gândit nici proiectanții și nici primăriile.
  Dorim să ne comunicații prin toate intermediile posibile de care dispuneti. Consider că așa ar fi normal pentru comunicarea cetățeanului.
  Vă mulțumesc.

 4. pare OZN la nodul multimodal, asa e.
  sunt multe chestii interesante de observat in proiect si va multumim ca l-ati obtinut si postat sa fie accesibil.
  sunt mai multe observatii ce se pot trage dupa cum linia de tramva va separa sensurile de mers, anumite strazi inevitabil devin sens unic si se va pune capat la anumita magarii ca sa nu zic abuzuri facute de soferi ca sa mai salveze cateva secunde dar in acelasi timp blocand tot bulevardul.

  iar cel mai interesant, si imi doresc din tot sufletul sa nu se renunte la aceastaq dorinta, e ca vor amplasa mai peste tot treceri subterane. in mode efectiv nu ai cum sa ai trafic fluid daca pui trecere de pietoni nesemaforizata din 200 in 200 de metri.

  in 10 zile de cand s-au apucat demolarile au evoluat intr-un ritm impresionant. sper sa avem noroc de iarna blanda si sa nu o lalaie cu amanari sau suspendari de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *