Proiect pentru donarea vechilor troleibuze din Cluj către orașele din Ucraina

Proiect pentru donarea vechilor troleibuze din Cluj către orașele din Ucraina

În ședința consiliului local din data de 7 martie 2022, Alexandra Oană, consilier USR, a adus în discuție faptul că în timpul invaziei rusești asupra ucrainei sunt distruse și multe active și infrastructuri urbane, inclusiv cele ce țin de funcționalitatea urbană, transport public, ce țin de transportul civililor. Aceasta spune că în special distrugerea depourilor, vehiculelor și rețelelor de transport public va întârzia mult reluarea vieții normale și etapa reconstructivă în orașele respective.

Astfel, consilierul local spune că municipiul Cluj ar putea da o mână de ajutor acestor orașe, după ce conflictul va fi încheiat. Este vorba de troleibuzele aflate în conservare în depourile CTP Cluj, operatorul de transport local din Cluj Napoca, troleibuze mai noi de anul 2004, care deși funcționale, nu mai sunt utilizate în transportul public din municipiu, odată cu modernizarea parcului cu noile Astra Bus și Solaris de 18 metri. Consilierul local solicită de la CTP Cluj un număr al acestor vehicule, pentru a putea fi donate unui oraș din Ucraina, din cele cel puțin 7, care utilizează troleibuze similare celor din Cluj.
Astfel, se dorește inițierea demersurilor pentru donarea troleibuzelor conservate către unul din orașele din Ucraina care are nevoie de reconstrucția sistemelor de transport, prin încheierea unui protocol și a unei înfrățiri a acestui oraș cu municipiul Cluj.

Primarul municipiul Cluj Napoca, Emil Boc, a fost de acord cu propunerea. „Vom face un inventar al acestor troleibuze, este binevenita propunere, știu că sunt în parcul CTP Cluj asemenea troleibuze, pe care le vom pune la dispoziție prin guvern, în cadrul unui proiect de reconstrucție al ucrainei, sau în altă formă legală care să ne permită realizarea acestui proiect”.

Foto: mobilitate.eu507 Vizualizări

1 thought on “Proiect pentru donarea vechilor troleibuze din Cluj către orașele din Ucraina

  1. Sper ca toate companiile de transport din Romania sa doneze autobuze, troleibuze si tramvaie oraselor din Ucraina care au fost distruse. Felicitari celor de la Cluj pentru initiativa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *