Reportaj – Primul tramvai nou achiziționat după anul 1975 a ajuns la depoul STB Militari

Zi mare la depoul STB SA Militari, unde după 46 de ani a ajuns primul tramvai nou achiziționat de compania de transport din București după anul 1975, cand tot la depoul Militari, pe vremea aceea al ITB, ajungea ultimul tramvai Tatra T4R dintr-un lot de 130 vagoane introduse in circulatie in perioada 1974-1975. Tramvaiul Astra IMPERIO livrat din uzina din Arad pe 30 mai 2022, a ajuns in depou in jurul orei 16, acesta fiind descarcat de pe cele doua trailere pe care a fost transportat. Tramvaiul a ajuns in apropiere de Pitești unde soferii celor doua trailere au facut pauza de odihna necesara in noaptea 30-31 mai, in dimineata zilei de 31 mai tramvaiul pornind catre București. La sosirea la depoul Militari, poliția a asigurat sosirea în siguranță a convoiului, traficul rutier fiind oprit în timpul accesului trailerelor în depou. Conform informatiilor mobilitate.eu, o prezentare de presă a tramvaiului va avea loc in cursul zilei de joi.

In depoul Militari după sosire echipele producătorului au inceput operatiunile de descărcare, tramvaiul fiind deja construit și montat pe boghiuri, singura operatiune necesara fiind cea de conectare a celor doua parti. Ulterior vor fi realizate conexiunile electrice pentru punerea in functiune a tramvaiului. In depoul Militari vor fi realizate o serie de probe statice, ulterior urmand sa fie livrate depourilor unde sunt repartizate. Primele 32 de tramvaie vor ajunge la depoul Alexandria, unde vor circula pe liniile 41 si 32. În prima etapă probele vor viza sistemele de frânare și dinamică ale tramvaiului, fiind vorba de reglajele necesare capului de serie, care vor sta la baza configurării sistemelor de tracțiune pentru toată seria. Toate probele primei etape vor fi realizate pe liniile dedicate probelor din depourile Militari și Alexandria. Depoul Alexandria are în prezent cel mai lung circuit pentru testarea sistemelor de frânare și a tramvaielor din România.

Prima parte a tramvaiului a fost descarcata si cuplata cu un tramvai Tatra T4R pentru a fi mutat in hala unde va avea loc cuplajul celor doua parti.
A doua parte a fost descarcata pe seara, fiind lasata temporar in hala de revizii a depoului, de unde va fi manevrata pentru cuplare in ziua de 1 iunie.

Foto: mobilitate.eu

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.3.377 Vizualizări

3 thoughts on “Reportaj – Primul tramvai nou achiziționat după anul 1975 a ajuns la depoul STB Militari

  1. Ce tare arată tramvaiul nou față în față cu o Tatra. Parcă își dau mâna când sunt cuplate. Se pregătește predarea ștafetei. Bine au venit. Dar sper că totuși Militari va păstra măcar un tandem, recondiționat acolo, care să fie scos măcar în weekend (sau ocazional) pe, să zicem, linia 35. Totuși au petrecut atâția ani acolo, și probabil că și lui Militari îi va fi oarecum grea despărțirea. Însă sper ca și locuitorii capitalei să le păstreze curate, să nu le vandalizeze. Vrem transport civilizat, nu? Ține și de călători. Să le folosim cu plăcere și să avem grijă de ele, și personalul stb și călătorii.

  2. Sper să nu le vandalizeze aurolacii, și copiii aceștia care scriu cu carioca tot felu de prostii, calatori din tramvai ar trebui să intervină.

  3. Ar trebui sa fie pazite 24/7/365. Iar daca e prins vreunul, munca neplatita in depou un an. In cazul minorilor, retrasi temporar de la scoala, si pusi la munca in folosul comunitatii. Iar parintilor 50% din venit pe luna timp de un an. Nu ii ataci la buzunar, nu obtii nimic !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *