Primul autobuz VDL Citea Electric din Franța a fost lansat în Orleans

Primul autobuz VDL Citea Electric din Franța a fost lansat în Orleans

Primul VDL Citea SLFA-180 Electric a fost pus în funcțiune recent în Orléans, Franța. Atât pentru operatorul de transport, Keolis Métropole Orléans, cât și pentru regiunea metropolitană Orléans, acesta este primul autobuz electric VDL care poate fi folosit pe diferite linii aglomerate din oraș. Keolis intenționează să câștige experiență cu serviciul de transport cu autobuzul electric prin implementarea e-busului articulat pe mai multe linii de oraș. Ca furnizor de sistem, VDL Bus & Coach este de asemenea responsabil pentru instalarea, implementarea și întreținerea stației de încărcare.

VDL Citea SLFA-180 Electric este echipat cu un acumulator de 169 kWh. Datorită conceptului de încărcare rapidă, e-bus-ul poate fi complet încărcat în 35 de minute printr-un pantograf cu încărcător rapid Heliox 300 kW. Acest lucru se face la autobaza din Saint Jean de Braye, situata la nord-est de Orléans. Acest concept de încărcare rapidă oferă VDL Citea Electric 18 o disponibilitate ridicată în operare, făcând e-busul disponibil 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, cu excepția perioadelor scurte de încărcare intermediara. După o sesiune de încărcare, autobuzul poate opera peste 100 de kilometri cu o singură încărcare.

Citea SLFA-180 Electric este personalizat pe deplin conform dorințelor companiei Keolis Métropole Orleans. Interiorul este dotat cu stalpi din oțel inoxidabil, iar scaunele sunt tapițate cu material albastru. Scaunele au fost special concepute pentru transportul public din Orléans și, împreună cu iluminatul ambiental albastru, contribuie la aspectul modern al vehiculului. Cu o platformă pentru scaun rulant acționată electric, un spațiu sigur în scaun cu rotile și scaune speciale, confortabile, e-busul articulat este, de asemenea, perfect accesibil pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Guvernul francez dorește să reducă drastic consumul de combustibili fosili până în 2030. Acest obiectiv face parte din Actul privind tranziția energiei adoptat de Parlamentul francez în 2015. Pentru atingerea acestui obiectiv este necesar să se electrifice o mare parte din public transport în Franța. Keolis Métropole Orléans a început să testeze diferite autobuze electrice de la diferiți furnizori în 2017. După o fază de testare pozitivă, acest lucru a dus în cele din urmă la livrarea și punerea în funcțiune a primului VDL Citea SLFA-180 Electric pentru Franța. Ambiția regiunii metropolitane din Orléans este să nu existe emisii realizate de către mijloacele de transport public până în 2024, îndeplinind astfel în mod satisfăcător cerințele de mediu ale guvernului francez.Foto&info: VDL Bus

1.432 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *