Primele tramvaie Astra Imperio circulă din 10 decembrie pe linia 41

Primele tramvaie Astra Imperio circulă din 10 decembrie pe linia 41

După finalizarea recepției tramvaielor Astra Imperio, amanata constant din cauza tergiversărilor birocratice ale comisiei de recepție, primele tramvaie Imperio vor circula de sămbătă, 10 decembrie, pe linia 41. În prezent sunt sosite 15 tramvaie, până la finalul anului urmând să fie aduse și introduse în circulație 17 tramvaie. Tramvaiele ar fi putut circula pe linia 41 încă de acum două luni, când au fost finalizate lucrările la stația de metrou de la Piața Drumul Taberei.

În prima etapă, primele 20 de tramvaie Imperio vor circula pe linia 41, urmate de 12 pe linia 32 și 12 pe linia 25, din primăvara și vara lui 2023. Ulterior vor urma liniile 1, 10 și 21 iar la finalizarea modernizărilor, câte 10 tramvaie noi vor circula pe liniile 40 și 55.

2.224 Vizualizări

8 thoughts on “Primele tramvaie Astra Imperio circulă din 10 decembrie pe linia 41

 1. Sa speram ca vor intra. Deja ce e pe 41 (si nu numai !) e in stare de epava. Nu stiu cat e 41 linie de protocol avand in vedere starea proasta a liniei pe tronsonul Ciurel, zici ca esti pe valurile Dunarii, ( si locuiesc pe parcursul lui 41) , dar si pe alte linii ar trebui bagate treptat. Adica pe 32 si 25. Daca vin 17 pana la sfarsitul anului, ar trebui sa faca 9 pe 41 si 4/4 32 & 25. Zic si eu acum…
  Nu sper decat ca :
  – Vor fi fiabile ( asta se va dovedi in timp, cat vor sta defecte, imobilizate exceptand cazul de accidente – astea sunt situatii neprevazute)
  – Vor exista piese de schimb livrabile imediat in caz de defectare
  – Se vor adapta liniilor ( nu conteaza doar testele de noapte, conteaza si viata reala de zi cu zi).
  – Calatorii nu vor fi nesimtiti si le vor mentine in stare buna (sa nu mazgaleasca, rupa, distruga dar calatoria nu o achita, eventual paza deghizata in civil cu control). Depourile sa fie pazite, atlfel ne trezim cu grafity pe ele ( sper ca vor fi paznici cu arme).

 2. 19 și 27 sunt încă în stare jalnică. Dacă 27 mai e cum mai e, 19 e jale. Dar după ce se vor repara liniile pe Șincai, Dudești, Mărășești, Dristor, nu e exclus să fie luate și pentru aceste trasee tramvaie noi. Sau să fie date cu CA/CH-PPC în primă fază.

  Revenind la noile tramvaie, am mers cu ele. Cred că trebuiesc rectificate șinele,deoarece fac un zgomot groaznic, iar pe zona Ciurel, valurile Dunării. Ca orice lucru nou, arată bine, dar să le vedem peste un an, doi…plus că interiorul nu mi se pare așa solid…scaunele zici că sunt aruncate cu furca și sunt incomode. Interiorul este cam jalnic… mă rog, cred că necesită ceva obișnuință. În plus, arată chinezesc rău de tot…cel puțin, Bozankaya și Pesa și ULF arată mult mai bine la design și calitate. Rămâne de văzut cum se vor descurca în timp.

 3. Unul din ele avut deja un geam spart…exact de ce imi este frica…(ne)civilizatia. Nu stiu cum vor arata peste 1 an, peste 2 , peste 5. Mare imi va fi mirarea sa scape nemazgalite…asa e romanul…

 4. Tramvaiele sunt ok. Nu excelente, doar ok. Parca mi se pare mai solid BLF desi stim ce fiabilitate proasta are. Deh. Dar mie imi e teama ca nu va face fata romanilor din Bucuresti, nesimtitilor si badaranilor, nu se vor teme sa isi lase mazgalelile pe ele, sau sa se suie in ele cate un boschetar nespalat care sa parfumeze tot tramvaiul din fata pana in spate. Asta doar le va scurta viata. Ma astept si la grafitti pe ele la vreun cap de linie sau vandalisme interioare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *