Primăria Oradea a început procedurile pentru achiziția a încă 25 de tramvaie noi cu fonduri PNRR și POR

Foto – Primul tramvai Astra Imperio a ajuns la Oradea

Consiliul Local Oradea anunță că a aprobat în şedinţa de joi, 31 martie, indicatorii tehnico-economici și studiul de oportunitate privind modernizarea flotei de tramvaie din municipiul Oradea. Municipalitatea are în vedere achiziția a încă 25 de tramvaie, prin PNRR şi POR.

„Achiziția de tramvaie o vom împărți în două: o parte dintre ele prin PNRR (Planul Național de Redresare și Reziliență), o parte prin POR (Programul Operațional Regional Nord-Vest 2021 – 2027). Noi am pregătit din timp studiul de oportunitate care stă practic la baza depunerilor de proiecte. Estimăm că în perioada următoare de finanțare vom achiziționa 25 de tramvaie pentru transportul urban de călători în municipiul Oradea. Valoarea totală a investiției va fi de aproximativ 44 de milioane de euro (fără TVA), ceea ce înseamnă aproximativ 1,8 milioane de euro / tramvai (fără TVA). După deschiderea axelor de finanțare vom vedea cum vom depune, câte tramvaie prin POR și câte prin PNRR”, a precizat primarul Florin Birta.
Achiziția celor 25 de tramvaie va fi demarată etapizat, în funcție de identificarea surselor de finanțare din PNRR și POR Nord-Vest 2021 – 2027. În ultimii doi ani, municipiul Oradea a achiziționat 20 de tramvaie şi 22 de autobuze noi și a inaugurat o linie nouă de tramvai pe ruta Calea Aradului – Ceyrat – Cantemir.

Elaborarea proiectelor este realizată de către Primăria Oradea, prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI).1.679 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *