Primăria Craiova achiziționează 46 de autobuze electrice normale și articulate cu stațiile de încărcare aferente

Primăria Craiova a lansat licitația pentru „Achiziţie 46 autobuze electrice noi de călători, 46 staţii de încărcare lentă şi 11 staţii de încărcare rapidă”, în valoare de 135 milioane lei.

Prin HCL nr.86/28.02.2019 a fost aprobat Studiul de oportunitate privind innoirea parcului de vehicule de transport public urban pentru Municipiul Craiova. Contractul de achizitie publica vizeaza achizitionarea a „46 autobuze electrice noi de călători, 46 staţii de încărcare lentă şi 11 staţii de încărcare rapidă”, pentru care autoritatea contractanta a solicitat finantare nerambursabila in cadrul a 2 cereri de finantare, in cadrul a 2 proiecte:

-Lot 1-Achiziţie 16 bucăţi autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungimea de cca.18m, 16 staţii de încărcare lentă şi 4 staţii de încărcare rapidă în cadrul proiectului “Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public cu autobuzul în municipiul Craiova MOTRIC-A”, cod SMIS 129337
-Lot 2-Achiziţie 30 bucăţi autobuze cu sistem de propulsie electric cu lungime de cca.12m, 30 staţii de încărcare lentă şi 7 staţii de încărcare rapidă în cadrul proiectului “Innoirea parcului de vehicule de transport public urban- Achiziţia de autobuze noi – Faza 1”

Ofertele pot fi depuse până la data de 14.08.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 14.02.2020.


Foto: mobilitate.eu

787 Vizualizări

3 thoughts on “Primăria Craiova achiziționează 46 de autobuze electrice normale și articulate cu stațiile de încărcare aferente

  1. pentru admin, cam de cand urmaresti tot ce are legatura cu acest domeniu al transporturilor?
    Senzatia mea uitandu-ma la toate stirile din ultima vreme, este ca avem o explozie de achizitii in toate zonele Romaniei, dar nu-mi dau seama daca lucrurile astea sunt ceva normal SAU este intr-adevar o perioada de crestere a achizitiilor.
    Simt de parca primariile au gasit multe gramezi de bani si avem cu ce. Lucru care ma bucura si sper ca atunci cand aceasta achizitie de autobuze se va incheia, banii sa fie redirectionati catre alte proiecte ale oraselor.

    1. E ceva normal, dar achizitiile astea sunt foarte tarziu venite, ar trebui sa fie de 2-3 ori mai multe, atat pe vehicule cat si pe proiecte. Acum suntem in situatia in care infrastructura si transportul din tara asta sunt la pamant, trebuie urgent program mult mai amplu de achizitii si proiecte.

    2. Primariile nu au gasit gramezi de bani, toate aceste achizitii sunt pe fonduri europene. UE a alocat sume foarte mari de bani pentru a incerca ecologizarea transportului public din comunitatea europeana. Sper sa avem bani sa le intretinem, nu sa le tragem pe dreapta dupa cativa ani..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *