Primăria Capitalei face primii pași pentru noile linii de tramvai prin Piața Unirii și Pantelimon – Titan – Berceni – Ferentari

Primăria Municipiului București a lansat pe SEAP consultarea pieței pentru „Determinarea valorii estimate a serviciilor pentru elaborare documentație tehnico-economică faza Studiu de Fezabilitate (conform HG nr. 907/2016) pentru obiectivele de investiții “Extinderea infrastructurii de tramvai în zona Unirii” și “Extindere Inel Median sud-est rețea linie de tramvai””.

Conform anunțului se au în vedere două aspecte:
– Aspect financiar – se va prezenta propunerea financiară asa cum este descris in documentul atasat prezentului anunt.
– Aspect tehnic – orice recomandări, soluții tehnice privind realizarea serviciilor descrise in documentul atasat prezentului anunt.
Propunerile pot fi transmise până la data de 21.03.2022.




Primul proiect prevede construcția a 900 m de linie de tramvai între bucla Piața Unirii, tramvai 32 și Piața Sfânta Vineri, tramvai 40, prin realizarea unui traseu care să traverseze Piața Unirii. Consultarea vizează găsirea celei mai bune soluții tehnice și rutiere pentru realizarea traversării.

Al doilea proiect prevede linia care unește cartierele Pantelimon și Ferentari prin Bd Chișinău, Nicolae Grigorescu – Șoseaua Vitan Bârzești – Iriceanu – Turnu Măgurele – Luică. Este vorba de o propunere de 10,8 km de linie nouă de tramvai.

Foto&info: mobilitate.eu/SEAP/Primaria Capitalei



1.859 Vizualizări

3 thoughts on “Primăria Capitalei face primii pași pentru noile linii de tramvai prin Piața Unirii și Pantelimon – Titan – Berceni – Ferentari

  1. Nu văd necesitatea unei linii de tramvai pe bulevardul Nicolae Grigorescu. Există deja liniile de autobuze 101, 102, 243, 253, 311 și 335 cu suficiente autobuze!
    În loc să își bată capul cu noi proiecte, ar trebui să se ocupe de sinele de tramvai de tip Otelul Roșu, pe care îți tai cauciucurile!

  2. Pana acum,stiu ca era varianta cu 21 de la Sfântul Gheorghe,cu 40 nu stiu cat de rentabil este,cel mai probabil 32 va fi comasat cu 40 ca si așa vor avea tramvaie noi,ambele.Sa speram,ca in cel mai fericit caz,daca aici ar începe lucrările,sa avem linia de tramvai dusa prin Unirii,in 2 ani.Scenariu optimist…

  3. mult mai dureaza conectarea tramvaielor la unirii, sa inteleg ca urmeaza studiu de fezabilitate…off iar pe inelul median trebuie reintregit urgent partea de sud est ca se interpune al de baluta cu pasaje supraterane solutii demne de anii 70 …de atat poate si favelarii dim zona il si aclama 🙁suntem condamnati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *