Primăria Capitalei caută oferte de preț pentru modernizarea a 53 de stații de tramvai majoritatea pe liniile 41 și 25

STB SA transferă la PMB finalizarea modernizării peroanelor și noul proiect de modernizare a delimitării liniei 41

Primăria Capitalei a lansat procedura de consultare a pieței pentru determinarea valorii estimate a serviciilor de elaborare documentație tehnică faza DALI pentru obiectivul de investiții: ”Modernizare și accesibilizare peroane stații”, pentru modernizarea unui număr de 53 de peroane de tramvai, majoritatea parte a liniilor 41 și 25. De menționat că pe linia 41 sunt incluse și stații deja reabilitate parțial. Termenul pentru transmiterea propunerilor este 04.04.2022, urmând ca finalizarea consultării să aibă loc până la data de 05.04.2022. Lucrările sunt în pregătire în contextul introducerii noilor tramvaie Astra Imperio, anul acesta pe linia 41 și partial pe linia 25, urmate în 2023 de liniile 1/10.

Important de mentionat este ca pe linia 41, statia de la Piata Drumul Taberei va fi reconstruita total in cursul proiectului pasajului subteran de legatura cu Magistrala 5.
Astfel, conform documentației publicate pe SEAP, este vorba de următoarele stații:

Primăria Capitalei caută oferte de preț ăentru modernizarea a 53 de stații de tramvai majoritatea pe liniile 41 și 251.184 Vizualizări

15 thoughts on “Primăria Capitalei caută oferte de preț pentru modernizarea a 53 de stații de tramvai majoritatea pe liniile 41 și 25

 1. Bun asa,clar pana in august cand vor intra primele la traseu,stațiile nu vor fi făcute si vor circula printre statii în curs de modernizare.Le vor „zgaria” atinge,în timp ce vor trece ori stațiile în curs de modernizare,cel puțin pe linia 41.Am vazut ca o dai la sigur ca a doua linie va fi 25,în comunicatele oficiale și pagini de facebook e dată la sigur inelarul 1/10.Dar asta e un detaliu…clar

  1. Se vor face repede peroanele, deja mobilizarea este facuta, vom vedea lucrari ample pe linia 41 pana in vara, fondurile sunt deja alocate in buget iar bugetul este facut. De asemenea tot pe linia 41 se va lucra si la parcul vechi de vagoane ca pana la finalul anului sa fie linia „verde” a STB. Da, a doua linie este 25, dupa Alexandria, lotul 2 merge la Militari care in prima etapa va intra pe linia 25, ulterior pe linia 10, pentru ca cu o parte din vagoanele transferate din Alexandria si cu cele care vor ramane din 25 sa fie completata disparitia Tatra, momentan prioritatea nu sunt liniile anume, 1/10 necesitand o organizare mai mare, ci completarea parcului vechi.

  1. Sunt facute in 2004 cand a fost modernizata linia. Trebuie adaptarea pentru a permite circulatia noilor tramvaie.

    1. Alea in mare parte au fost modernizate pe amplasamentele si caracteristicile existente, nu au fost si prelungite.

  1. Linia 41? Nu este nevoie. Se va lucra doar la calea existenta si vor fi schimbate gardurile pe tot traseul.

   1. la calea de rulare dintre statia brasov si capatul de la ghencea , cea din fata stadionului ,stiam ca sunt\au fost pb..tramvaiul leganandu.se pe acolo..

 2. Marian,din ce am inteles circula ideea ca primarii sectoarelor 3 si 4 vor sa modernizeze linia în asociere de la Eroii Revolutiei pana la Mărășești,mai ales de la ultima ședință de consiliul general cand s a votat ca in asociere pot face si lucrari ce nu tin de sectoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *