Primăria Capitalei demarează lucrările de consolidare și modernizare a pasajului Grant

Primăria Capitalei demarează lucrările de consolidare și modernizare a pasajului Grant

Primăria Capitalei demarează zilele acestea lucrările de consolidare și modernizare a pasajului Grant, lucrări care continuă după ce au fost lansate în 2019, cu finalizarea sensului Turda – Crangași, inclusiv a sensului liniei 41 metrou ușor care a fost reabilitat. Conform expertizei realizată de primărie, în prezent lucrările sunt executate în procent de 35%, șantierul urmând să fie deschis pe bretelele pasajului, pe sensul Crângași – Turda și sub pasaj.

Conform planificării anunțate în conferința de presă în care a fost anunțată demararea lucrărilor, acestea se vor derula în prima fază pe două bretele ale pasajului, urmând ca de la 1 ocotombrie să înceapă lucrările la calea de rulare a liniei 41 pe sensul Crângași – Turda și la partea rutieră a sensului respectiv. Ca organizare a traficului, cel mai probabil se va lua decizia închiderii totale a traficului auto pe sensul Crângași – Turda și menținerea circulației liniei 41 metrou ușor pe un singur fir al pasajului, în sistem paletă. Pe durata lucrărilor și a circulației în sistem paletă circulația liniei 41 va fi îngreunată în zona Pasaj Grant, perioadă în care cel mai probabil pe traseu vor circula doar cele 20 de tramvaie Imperio, parcul fiind redus de la 28 de tramvaie cât circulă în prezent, iar capacitatea suplimentară de transport va fi asigurat cu linia de autobuze 641.

Mobilitate.eu va prezenta constant noutăți și actualizări ale proiectului, acesta urmând să fie monitorizat și pe Platforma de comunicare Mobilitate.eu.

Foto: mobilitate.eu1.028 Vizualizări

2 thoughts on “Primăria Capitalei demarează lucrările de consolidare și modernizare a pasajului Grant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *