Primăria Capitalei încearcă deblocarea lucrărilor terminalul liniei 5 din Băneasa

În ședința CGMB din data de 7 martie 2022, urmează să fie supus la vot proiectul de hotărâre prin care se declanșează procedurile de expropriere a imobilelor din zona terminalului de la Aeroport Băneasa, pentru finalizarea proiectului de reabilitare și modernizare a liniei de tramvai între Strada Alexandru Șerbănscu și Șoseaua București – Ploiești, lucrări de care depinde redeschiderea liniei 5 pe traseul normal, fără a fi nevoie de tramvaie bidirecționale pentru circulația între Piața Sfântul Gheorghe și Aeroport Băneasa. Lucrările au fost demarate cu procedurile de avizare încă din anul 2007, iar șantierul pe tronsonul aprobat a fost finalizat cu punerea în funcțiune a tramvaielor pe 20 iunie 2013.
Linia a fost suspendată în anul 2017, odată cu mutarea tramvaielor bidirecționale, în număr de doar 14 deținute de STB, pe linia modernizată în Pantelimon 55. Aici au fost necesare tramvaie bidirecționale din aceleași cauze, terminalul nu a fost finalizat la termen, iar lucrările au fost totuși finalizate în 2021, moment în care primăria capitalei anunța că linia 55 va putea întoarce și circula cu tramvaie normale din luna noiembrie 2021, dar nici în acest moment nu a fost redeschisă circulația tramvaielor, iar tramvaiele necesare liniei 5 nu sunt disponibile.

Menținerea liniei 5 închisă chiar și fără a circula cu tramvaiele bidirecționale cum s-a întâmplat de la redeschidere până în 2017 duce zona liniei din Băneasa într-un dezastru rutier și urbanistic, calea de rulare modernizată fiind utilizată pe post de parcare, stațiile modernizate au fost vandalizate, iar autobuzele liniei 605 sunt aglomerate și avansează greu în trafic la orele de vârf.

Foto: mobilitate.eu1.033 Vizualizări

5 thoughts on “Primăria Capitalei încearcă deblocarea lucrărilor terminalul liniei 5 din Băneasa

  1. Eu vad o MARE problema prin asta, daca 5-ul revine, va fi un MARE downgrade. Pana nu se modernizeaza linia dezastruoasa OR de pe Serbanescu/Vacarescu si pana nu se iau tramvaie noi, 5 trebuie tinut inchis.

    1. Este necesara introducerea rapida a tramvaiului 5, pana la modernizare trebuie utilizata si reteaua asta, mai ales pentru zona centrala si zona modernizata acum 10 ani. Vor fi destui utilizatori ai tramvaiului iar autobuzele din 605 sunt necesare pe alte trasee.

  2. Este de durata treaba cu procedurile,pana se expropriaza,in cel mai fericit caz undeva la anul încolo,daca va putea fi folosit capătul.Pana atunci mai sunt șanse sa se deschidă circulația lui 5 cu siamezele? De parcarea de la Pantelimon se mai aude ceva sau au uitat de aceasta ca pana nu se deschide parcarea nu au cum sa ia tramvaiele pt 5…

    1. Circulatia cu siameze se deschide in maxim o saptamana dupa revenirea la normal a liniei 55 in terminalul de la Granitul.

  3. 5 sa se deschida doar pana la Barbu Vacarescu + Stefan cel Mare. 605 scurtat la Stefan cel mare. Apoi progresat cu lucrarea pana la Baneasa. Dar linia 5 din punctul meu de vedere nu mai este utilizabila. 2017-2022, au avut timp suficient. Ei au stat sa o fonfane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *