Primaria Capitalei a început ineficient implementarea culoarelor unice pentru transportul public

Primaria Capitalei a început ineficient implementarea culoarelor unice pentru transportul public

Recent, Primăria Capitalei a început un proiect de implementare a benzilor dedicate pentru transportul public pe bulevardele orașului, acesta fiind un proiect vital și necesar de implementat înaintea oricăror sisteme de monitorizare pentru fluidizarea circulației mijloacelor de transport. Mobilitate.eu susține și promovează proiectele de acest tip, fiind necesară implementarea urgentă a acestora pe marile bulevarde unde circula mijloace de transport, dar și pe artere unde traficul cauzează întârzieri mari.

Totuși, administrația a început cu greu implementarea proiectelor, un prim pas fiind în zona Gara de Nord, unde in mai mult de o lună nu s-a reușit finalizarea culoarului nici măcar pe distanța unei stații. Mai mult, pe sensul Gara de Nord – Piața Gara de Nord, implementarea proiectului este un eșec, acesta nefiind corelat cu o marcare corespunzătoare și adaptarea la situația existentă. Astfel, în prezent culoarul dedicat teoretic tuturor traseelor, nu poate fi utilizat eficient din cauza ca o parte din trasee virează la dreapta. Astfel, troleibuzele liniilor 65, 86, 97 care merg către Polizu, evită banda, ieșind din stație în coloana de mașini, pe banda 2, iar autobuzele liniilor 105, 182, 282, 780, se încadrează pe banda 1, pe culoar, pentru a vira la dreapta.

Primaria Capitalei a început ineficient implementarea culoarelor unice pentru transportul public

Mai mult, pe culoar intră constant autoturisme care vor să ajungă mai repede la semafor pentru a vira la dreapta, cauza fiind culoarul prea scurt si prost semnalizat. Astfel, situația în prezent este una departe de rezultatul dorit – stalpii care delimitează culoarul au început să fie distruși de mașini, culoarul nu este respectat de șoferii automobilelor, troleibuzele nu utilizează culoarul iar zona stației Gara de Nord pentru liniile 65, 86, 97, 105 pe sensul spre Piața Gării, este mai mereu ocupată de mașini și taxiuri parcate.

Ca soluții, mobilitate.eu a identificat următoarele puncte:
– Extinderea culoarului din zona trecerii de pietoni de la Muzeul CFR, mai aproape de Pasajul Basarab fiind necesară o bandă de încadrare pentru cei care coboara de pe pasaj către Piața Gării de Nord
– Marcarea vizibilă a benzii BUS, cu inscripții BUS încă de la pre-selectare și bandă vizibilă pe traseul de montare a stălpișorilor ce delimitează banda
– Modificarea semaforizării înainte de intersecție pentru a permite prioritizarea plecării de pe banda BUS pentru virajele inainte/dreapta.
– Monitorizarea benzii de către Poliția Locală cel puțin o perioadă pentru a asigura respectarea acesteia

Primaria Capitalei a început ineficient implementarea culoarelor unice pentru transportul public1.108 Vizualizări

1 thought on “Primaria Capitalei a început ineficient implementarea culoarelor unice pentru transportul public

  1. Cică este scandal mare pe seama benzilor de transport.In altă ordine de idei am văzut pe un grup de bicicliști ca se puneau,ieri,cel puțin,stâlpișori in zona Izvor,sensul spre Unirii.De continuarea benzii unice pe Iuliu Maniu,ce se mai aude?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *