Primăria Arad pregătește modernizarea mai multor linii de tramvai din oraș

Primăria Arad pregătește modernizarea mai multor linii de tramvai din oraș

Primăria Arad a atribuit un contract pentru servicii de „Actualizare SF – Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad -tronsonul I, tronsonul II, tronsonul III, tronsonul IV”, conform SEAP. Contractul a fost atribuit firmei BAICONS IMPEX S.R.L., având o valoare de 84 mii lei.

Mai precis, administrația locală dorește depunerea acestui Studiu de fezabilitate, pentru obținerea finanțării nerambursabile a obiectivului prin Programul Operațional Regional 2014-2020 axa 4. Având în vedere valoarea de investiție relativ mare pentru acest proiect, precum și posibilitatea de finanțare nerambursabilă în condițiile programului, respectiv ale Axei 4, P.I. 4e, obiectiv specific 4.1- Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă, este necesară pregătirea documentațiilor de finanțare.

Tronsoanele studiate în SF și pentru care se solicită actulizarea studiului sunt:
-Pta Podgoria-Pasaj Micalaca
-Pasaj Micalaca-Vama Micalaca
-Str. Padurii (Abatorului-Condurasilor)
-Bucla linie tramvai Fat Frumos
-Zona II-III Micalaca(Pasaj Micalaca-Bdul N. Titulescu –Bucla zona II-III)
-Pasaj Gradiste – Sere(str. Petru Rares)
-Acces si platforma de parcare tramvaie – Depou UTA
-Sere Gradiste-CET Arad(Calea Zimandului)
-str.Dunării (Băile Termale –Buclă Gai)
-Stefan cel Mare -Gara Aradul Nou
-Acces si platforma de parcare tramvaie – Depou MicalacaDupă actualizare tronsoanele se vor grupa astfel:
– tronson I : P-ța Podgoria – Pasaj Micalaca – Micalaca zona III
– tronson II : Bucla Făt Frumos
– tronson III : Calea Radnei de la Pasaj Micalaca la str. Renașterii
– tronson IV : str. Pădurii (str. Abatorului – str. Condurașilor)
Celelalte vor forma un alt tronson V.

În vederea respectării criteriilor de eligibilitate cuprinse în Ghidul Specific pentru Axa 4, P.I. 4e se impune actualizarea documentației tehnico- economice astfel încât să se respecte condițiile ”să nu fi fost elaborată/revizuită/reactualizată cu mai mult de 2 ani înainte de data depunerii cererii de finanțare, iar devizul general să nu fi fost actualizat cu mai mult de 12 luni înainte de data depunerii cererii de finanțare.”.

Având în vedere că această documentație a fost realizată în anul 2016, pentru respectarea cerințelor legale și de finanțare s-a aprobat în bugetul pe anul 2017, suma pentru actualizarea documentației tehnice – faza SF pentru obiectivul ” Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad -tronsonul I, tronsonul II, tronsonul III, tronsonul IV”.

Studiul de Fezabilitate va face parte dintr-un proiect amplu și complementar cu alte proiecte privind transportul public electric ceea ce presupune descurajarea folosirii autovehiculelor personale în special în centrul municipiului.

Durata de execuţie a serviciului de proiectare pentru ” Actualizare SF-Refacție linie cale de tramvai și a rețelei aeriene de contact aferente în municipiul Arad -tronsonul I, tronsonul II, tronsonul III, tronsonul IV” este de 60 de zile calendaristice de la semnarea contractului.

Foto: Andrei Marian
Info: SEAP/Documentatie atribuire

1.190 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *