Prezentare: Autobuzele Otokar Kent 10 metri din București

Prezentare: Autobuzele Otokar Kent 10 metri din București

În cadrul contractului pentru 400 de autobuze noi pentru București, un lot de 50 de autobuze este din seria de capacitate mică, ce vor fi utilizate pe trasee scurte și cu flux redus de călători, dar și pe trasee culturale sau cu alte scopuri temporare sau permanente. Printre traseele care vor primi asemenea autobuze se numără linia școlară 327, linia muzeelor 362, rute locale din zona de vest a orașului – 221, 106, 185, precum și trasee de noapte cu număr redus de călători. Autobuzele au lungimea de 10 metri, o capacitate de 28 de locuri pe scaune, cu posibilitatea altor două locuri pe scaune rabatante și o capacitate de aproximativ 50 de călători în picioare. Autobuzele sunt echipate cu sisteme de informare, aer condiționat, noua generație de sisteme de ticketing și spațiu pentru persoanele în scaun rulant.

Exteriorul autobuzului urmează tema de culoare a seriei de 400 autobuze, este echipat cu suporturi pentru reclame, camere video de exterior și sistem audio de informare. Față de autobuzele de 12 metri, această serie are doar două uși de acces.

Interiorul autobuzului este conceput pentru a permite în special circulația pe scaune, mai ales pentru fluxurile reduse de pasageri. Sunt instalate doua ecrane de informare și cabina șoferului este concepută cu un spațiu pentru publicitate.

În final o serie de imagini din cabina șoferului, care urmează tendința autobuzelor actuale, cu toată gama de sisteme de informare pentru șofer, diagnoză în timp real și consolele de administrare pentru ticketing, informare și alte servicii suplimentare.

De asemenea, prezentăm și imagini cu primele 5 autobuze sosite la STB, care vor fi livrate autobazei Ferentari în următoarea perioadă.

Foto: Andrei Marian

3.715 Vizualizări

3 thoughts on “Prezentare: Autobuzele Otokar Kent 10 metri din București

  1. Plasticaraie ieftina si cat cuprinde pe aceste autobuze. Nu o sa treaca mult din momentul in care sunt introduse in traseu si pana cand vor incepe sa troncane din toate incheieturile. Iar ca design si ca proportii, sunt moartea pasiunii, mai ales „chicinetele” de 10 metri.

    Autobuzele Citaro, chiar si cu cei peste 10-12 ani de cand au fost aduse in Bucuresti, le vor da clasa acestor gioarse penale. Abia astept trimitem Kent-uri la topitorie la Sidex, sa ii dam un sut binemeritat in dos Toapei de Voluntari, sa aducem un adevarat manager la Primaria Capitalei si sa modernizam realmente parcul STB cu autobuze de productie europeana (Mercedes-Benz, MAN si, de ce nu, Solaris).

    Ce-a facut Firea numai modernizare nu se poate numi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *