Primăria Municipiului București a lansat licitația pentru 100 de troleibuze noi cu autonomie

RATB achiziționează piese pentru troleibuzele Astra Irisbus

Primăria Municipiului București a lansat licitația pentru „Achizitionarea a 100 de troleibuze noi, solo, din gama de 12 m, cu podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, conform tuturor cerințelor din caietul de sarcini. Livrarea SDV-urile si echipamentele specifice, soft-urile de aplicație (cu licența nelimitata in timp), piesele de schimb si materialele de prima dotare, agregatele și unitățile electronice de comanda de prima dotare, reperele consumabile si de mare uzura, materialele consumabile si de mare uzura prevăzute in anexele la contract. Asigurarea activităților de service, de remediere a defecțiunilor, sa furnizeze ansamble, subansamble, piese si materiale in perioada de garanție, conform specificațiilor caietului de sarcini.”

Valoarea totală a troleibuzelor este de 214 milioane lei, urmând ca toate troleibuzele să fie livrate în termen de 24 de luni de la semnarea contractului. Ofertele pot fi depuse până la data de 15.04.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 15.09.2019.

Conform caietului de sarcini troleibuzele vor avea podea coborâtă pe toată lungimea vehiculelor, trapă mecanică pentru persoane cu dizabilități, echipamente de tracțiune cu invertor și motor asincron. Troleibuzele vor avea un sistem de stocare a energiei electrice, garantat 480.000 km sau 8 ani de circulație. Autonomia va fi de 20 km pentru fiecare cursă, cu posibilitatea de încărcare rapidă și lentă a bateriilor de stocare. Sistemul de încărcare și stocare a energiei va avea „full waranty” 8 ani de zile. Noile troleibuze vor avea instalație HVAC de climatizare pentru întreg vehiculul și sistem SIGDE de gestionare electronică, diagnoză și monitorizare. La fel ca modernele autobuze sosite în parcul STB începând cu 2018, troleibuzele vor avea două monitoare pentru informarea călătorilor. Captatorii vor avea sistem de retragere automată cu acționare pneumatică și repunere pe fir cu frânghii. Garanția va fi „full waranty”, minim 240.000 km sau 4 ani de funcționare. De asemenea, ulterior primilor 4 ani, se va aplica garanția extinsă pentru încă minim 4 ani sau 240.000 km, fiind asigurate toate piesele ce țin de uzură normală și defecte. Troleibuzele vor avea prize USB în salonul călătorilor. Ca temă de vopsire, ofertantul va prezenta 6 planuri de vopsire monocoloră și alte 7 nuanțe de vopsire.


Foto: Mobilitate.eu

3.744 Vizualizări

1 thought on “Primăria Municipiului București a lansat licitația pentru 100 de troleibuze noi cu autonomie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *