Primăria Capitalei reia proiectul culoarelor unice pentru autobuze între Baneasa și Piața Romană

Primăria Capitalei reia proiectul culoarelor unice pentru autobuze între Baneasa și Piața Romană

În cadrul ședinței CGMB din data de 30.05.2019 a fost discutat stadiul implementării planului pentru creșterea calității aerului în Municipiul București, în care sunt incluse mai multe proiecte, inclusiv urgentele proiecte de modernizare și eficientizare a transportului public. Astfel, ca urmare a achiziției a 400 de autobuze moderne și a licitațiilor în curs pentru alte 230 de autobuze noi, urmează lansarea implementării proiectului benzii unice pentru autobuze pe traseul Băneasa – Dorobanți – Piața Romană.

Astfel, conform proiectului ce urmează sa fie implementat începând cu perioada următoare, lungimea culoarului este de 8,4 km, cu o valoare de 1,3 milioane lei. Proiectul va fi implementat de Administrația Străzilor și Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București SA. Implementarea proiectului vine și în urma creșterii parcului circulant de autobuze în trafic, de la aproximativ 650 în 2017, la peste 1000 în prezent, în creștere. Proiectul culoarului unic pe acest traseu a mai fost lansat în 2017, dar din motive de parc redus și critici, a fost suspendat temporar. Culoarul unic pe traseul respectiv va optimiza circulația pentru importante trasee de autobuz, printre care: 131, 182, 282, 301, 330, 331, 335, 780, 783, 784.

Astfel, banda unică va fi realizată pe ruta Șoseaua București Ploiești – Kiseleff – Mareșal Constantin Prezan – Calea Dorobanților – George Enescu – Bulevardul Magheru. Proiectul vine în contextul în care autobuzele parcurg traseul menționat, la oră de vârf, în aproximativ 60-100 minute, deși în mod normal timpul de parcurs ar fi de maxim 30 minute. De asemenea, proiectul vine și în contextul succesului implementării separării căii de rulare a tramvaielor pe traseele 1, 10, 21. Mobilitate.eu susține orice măsură prin care se realizează zone dedicate transportului public, orașul fiind sufocat de un trafic ce nu mai poate fi eficientizat pentru ca fiecare cetățean să utilizeze mașina personală permanent.Foto: mobilitate.eu

1.589 Vizualizări

1 thought on “Primăria Capitalei reia proiectul culoarelor unice pentru autobuze între Baneasa și Piața Romană

  1. Poate fac culoar unic si de la pod izvor respectiv curtea de apel pana iesi in Unirii ca acolo este cel mai aglomerat si se întâlnesc cel mai des autobuzele de pe liniile 104,123,385 cate 2-3 cel puțin din fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *