Polonia – PKP Intercity anunță lansarea licitației pentru 16 locomotive hibride noi

Polonia – PKP Intercity anunță lansarea licitației pentru 16 locomotive hibride noi

În prima parte a lunii ianuarie 2022, PKP Intercity a anunțat o licitație pentru livrarea a 16 locomotive hibride (electric-diesel) împreună cu asigurarea de servicii de întreținere. Acestea vor fi primele locomotive de acest tip din parcul de material rulant al companiei.

PKP Intercity vrea sa cumpere 16 locomotive hibride cu o viteza maxima de 160 km/h in tractiune electrica si 120 km/h tractiune diesel. Compania își asumă livrarea tuturor locomotivelor în termen de 48 de luni de la semnarea contractului, livrarea primei locomotive fiind efectuată în termen de cel mult 30 de luni. Transportatorul planifică mai întâi o operare experimentală de 6 luni a primului vehicul, iar apoi, după introducerea unor posibile corecții tehnice, vor avea loc livrările restului locomotivelor. PKP Intercity vrea, de asemenea, să utilizeze serviciul de întreținere a locomotivelor furnizat pentru a efectua prima reparație P4 a fiecărei locomotive (pentru o perioadă minimă de 5 ani). Producătorii de material rulant pot depune oferte până la jumătatea lunii februarie 2022.

Achiziționarea de locomotive hibride este un element al programului de investiții al PKP Intercity. Ca parte a creșterii cheltuielilor pentru investiții, compania va aloca 24,5 miliarde PLN până în 2030 pentru modernizarea flotei și 2,6 miliarde PLN pentru depourile și sistemele de alimentare. Până atunci, flota PKP Intercity va fi în mare parte înlocuită, toate vehiculele transportatorului vor fi noi sau modernizate.

Foto&info: PKP Intercity317 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *