Pasajul Doamna Ghica din București ar putea avea linie de tramvai iar studiul de fezabilitate va fi refăcut

Primăria Capitalei lansează lucrările de proiectare și execuție la pasajul Doamna Ghica – Colentina

Conform informațiilor mobilitate.eu din cadrul ședinței CGMB aflată în desfășurare la Primăria Capitalei, reprezentanții PMB au declarat că Pasajul Doamna Ghica urmează să aibă și linie de tramvai, cum este prevăzut în PMUD București – Ilfov, iar studiul de fezabilitate al întregului proiect va fi refăcut. Vom reveni cu amănunte.

Proiectul prin care era prevăzută preluarea de către Primaria Capitalei a terenului administrat de Primăria Sectorului 2, aflat pe amplasamentul viitorului Pasaj Doamna Ghica-Colentina, a fost respins de consilierii generali CGMB în luna iunie, printre motivele respingerii proiectului fiind și nerespectarea PMUD al Municipiului București, ce prevede o linie de tramvai între zonele Pipera și Pantelimon. Este vorba despre un teren cu o lungime de 1000 m identificat, conform planurilor cadastrale, ca secțiune din artera de circulație Doamna Ghica, între Bd. Lacul Tei și la 100 m Est dup Strada Constanța.

Mai mult, În urma faptului că primăria generală anunță că a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia Pasajului Doamna Ghica – Colentina cu Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti, Asociația „Metrou Ușor” atrage atenția că proiectul actual nu respectă proiectul din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 – 2030 București – Ilfov, care prevede o linie de tramvai între Pipera și Pantelimon, traversând zona Doamna Ghica. Această linie de tramvai devine imposibil de realizat dacă proiectul actual va fi implementat, pasajul fiind construit exclusiv pentru trafic auto.
Foto: PMB

818 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *