O nouă ofertă tarifară pentru transportul in comun din București cu abonamente pe 6 și 12 luni precum și titluri comune variate pentru transportul STB – Metrorex

STB introduce autobuze noi pe liniile 302, 336, 601, 780 și 783 începând 1 decembrie

STB SA și Metrorex au reușit să implementeze, începând cu 1 august, noua ofertă de plată a călătoriei, precum și noua ofertă tarifară, optimizată, ce aduce ca noutăți abonamentele de 24 și 72 de ore de la data achiziției, eliminând astfel limitarea de timp calendaristic, care ducea la situația în care dacă cineva cumpara un abonament la ora 19 a zilei, acesta expira la ora 23.59 din aceeași zi. Mai mult, acum sunt disponibile abonamente comune Metrorex – STB SA pe 6 și 12 luni, fiind pentru prima dată când STB SA oferă și abonamente de acest tip.

Mobilitate.eu consideră că actualizarea prețurilor dar și a ofertei comerciale era necesară, mai ales în contextul creșterii costurilor și a crizei financiare cu care se confrunta STB SA. În același timp, considerăm că este obligatorie creșterea seriozității operatorilor de transport, prin controale mai dese în vederea respectării programelor de circulație, a curățeniei dar și a funcționării sistemelor de aer condiționat în vehicule.

Astfel, oferta este următoarea:
● O călătorie de 90 de minute cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei.
● Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.
● Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.
● Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.
● Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.
● Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).
● Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară.

În cazul STB, o călătorie, de pildă, crește de la 1,3 lei la 3 lei (sau 10 bilete pot fi achiziționate cu 25 lei). În cazul metroului, prețul unei călătorii crește de la 2,5 lei la 3 lei.Foto : mobilitate.eu

931 Vizualizări

2 thoughts on “O nouă ofertă tarifară pentru transportul in comun din București cu abonamente pe 6 și 12 luni precum și titluri comune variate pentru transportul STB – Metrorex

  1. Toată discuția ar fi ca daca se justifică creșterea în condițiile în care tot mai multe capitale europene,recurg la măsura gratuității pentru a încuraja mersul cu transportul în comun pentru a reduce poluarea si aglomerația urbană și compania nu poate fi privită ca una care face profit si trebuie sa ramana in continuare subvenționată,pe lângă fondurile ue care pot fi atrase pentru modernizarea transportului in comun,pe lângă banii de la bugetul capitalei si in general transportul în comun este generator de taxe si impozite la primărie pentru ca acolo unde avem transport în comun și circula creezi facilitati pentru a ajunge în zona cu pricina si asta la randul sau înseamnă interes din partea dezvoltatorilor imobiliari.

  2. Marian,daca vor sa trimita CA-uri în linia 55 ,odata cu deschiderea caapatukui de la Cora Pantelimon,de ce nu trimit v3auri macar in locul tatrele de pe linia 19 ca este bătaie de joc ce se întâmplă cu aglomerația din ele de pe aceasta linie? Deci aici vorbim de doua linii care au tronsoane cu linii sub orice critică…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *